Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Stonecapes Queila vei Killerin Eliitin rankkasateen kastelemalla radalla

Jyväskylän Toto75-ravien suuripalkintoisin lähtö oli 20 000 euron ensipalkinnolla ajettu Killerin Eliitti. Raju sade piiskasi Killerin rataa juuri ennen lauantain päälähtöä. Itse kisasta muodostui tasainen taisto.

Ensimetreillä nopein oli eturivin uloimmalta kaistalta kiihdyttänyt Global Withdrawl, jonka Santtu Raitala sai niin lujaa liikkeelle, että se valtasi johtopaikan. Keulahevosen rinnalle ilmestyi Stonecapes Queila, jonka jälkeen paikat olivat lukittu.

Maalisuoralle käännyttiin kolmen hevosen setviessä voiton kohtalon. Global Withdrawl pyrki torjumaan ulkopuolella jyrännyttä Stonecapes Queilaa, ja sisärataa pitkin kiri johtavan takana matkannut Willow Pride. Lopulta maalikamera paljasti tasaisen maalintulon voittajaksi Christa Packalénin valmentaman Stonecapes Queilan.

7-vuotiaan tamman omistaa treenarin äiti Susanna Packalén, joka oli onnesta soikeana voiton jälkeen.

– Ajattelin jo, että mitä se pelleilee, Packalén nauroi tamman meinattua jättää leikin kesken 50 metriä ennen maalia.

– Ajattelin etukäteen, että se voisi olla kolmas tai neljäs, mutta voittoon saakka en uskonut. Onhan tämä ihan mahtavaa.

Hannu Torviselle lauantai oli mainio, sillä Toto75-pelin avauskohteessa hän ajoi Pekka Korven valmentaman Magical Princessin vakuuttavaan voittoon. Ohjastajan hattutemppu täydentyi, kun Petri Laineen treenaama Siirin Valtsu nousi loistavan esityksen päätteeksi SHKL cupin voittoon laukasta huolimatta. Nelivuotias ori on voittanut kaikki uransa yhdeksän starttia.

Kylmäveristen kovin lähtö oli Killerin Kimara, jossa saatiin yllätysvoittaja. Kimmo Taipaleen valmentama Tuurin Toivo jyräsi Stonecapes Queilan tapaan väsymättömästi toisen radan veturina ja tsemppasi ykköseksi ennen toiseksi spurtannutta Camria. Hallitseva ravikuningas Evartti kiri kolmanneksi.

Stonecapes Queilan ja Antti Ala-Rantalan ohjastaman Haukeli Expressenin yllätysvoittojen myötä Toto75-pelissä lunasti 7 oikein –tuloksella yli 16 000 euroa.