Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yleisurheilun ennätysjuoksijoiden piikkarit menevät syyniin Ruotsiin

Torstaina 5 000 metrin Euroopan ennätyksen juosseen norjalaisen Jakob Ingebrigtsenin piikkarit tutkitaan huolella, jotta Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics varmistuu ennätyksen syntyneen sääntöjen mukaisilla jalkineilla.

Tutkimus tehdään Ruotsissa, ja syyniin joutuvat myös naisten 10 000 metrin ME-aikaa hiljattain parantaneiden Sifan Hassanin ja Letesenbet Gideyn jalkineet.

– Kaksi paria kenkiä on jo matkalla meille, ja perjantaina kuulimme, että myös Ingebrigtsenin piikkarit tutkitaan, kertoi Tukholmassa toimivan liikuntakorkeakoulun professori Toni Arndt Aftonbladetille .

Uusimmissa piikkareissa hiilikuitulevyt toimivat jousen tavoin, mutta piikkarien pohjien paksuus on määritelty. Arndtin mukaan World Athletics päättää, mitkä jalkineet tutkitaan.

Ingebrigtsen juoksi Firenzessä Timanttiliigassa vitosen aikaan 12.48,45. Hollantilainen Hassan paransi viime viikon perjantaina kympin ME:n 29.06,82:een, ja kaksi päivää myöhemmin etiopialainen Gidey laittoi paremmaksi ajalla 29.01,03.