Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Katsojien reaktiot huolettavat Wembleyn avausottelun alla, rasismia vastustava polvistuminen kohtasi buuauksia maaotteluissa

Englanti valmistautuu isännöimään suurinta jalkapallojuhlaansa aikoihin, mutta erimielisyydet pelaajien polvistumisesta ennen ottelua varjostavat turnauksen alkua. Englanti aloittaa ottelunsa sunnuntaina Wembleyn stadionilla Kroatiaa vastaan.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate vakuutti, että hänen pelaajansa tukevat rasismin vastaista taistelua polvistumalla nurmelle ennen ottelua. Black Lives Matter -liikettä tukeva ele kohtasi buuauksia ennen EM-turnausta pelatuissa maaotteluissa Itävaltaa ja Romaniaa vastaan, mutta muiden katsojien suosionosoitukset peittivät kritiikin nopeasti alleen.

Englannin pääsarjassa pelaajat laskivat tällä kaudella toisen polvensa ruoholle osoittaakseen tukeaan rasismin vastaiselle taistelulle. Tapa levisi kansainvälisesti urheilijoiden parissa sen jälkeen, kun George Floyd kuoli Yhdysvalloissa poliisiväkivallan uhrina viime vuonna.

Koronaviruspandemian takia Valioliigan stadioneilla ei ole ollut yleisöä, mutta nyt fanit ovat takaisin katsomossa.

Britanniassa on esitetty näkemyksiä, joiden mukaan polvistuminen on menettänyt tehonsa. Esimerkiksi Crystal Palacen hyökkääjä Wilfried Zaha lopetti polvistumisen kesken kauden.

– Polvistuminen on paljolti rutiininomaista, eikä sillä ole enää vaikutusta, arvioi myös konservatiivipuoleen parlamenttiedustaja Brendan Clarke-Smith.

Työväenpuolueen kollega John McDonnell oli toista mieltä, sillä hänen mukaansa polvistumiselle buuaaminen on silkkaa rasismia.

Englanti pelaa kaikki alkulohko-ottelunsa Wembleyllä. Englannin maajoukkueen kehdossa pelataan myös EM-turnauksen yksi neljännesvälierä, molemmat välierät ja loppuottelu.