Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Helmareiden maajoukkuedebytantti hamuaa näyttöpaikkaa kentällä ja EM-kisoissa – "En lähde minnekään vain lomalle"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat on vallannut mediahuomion lauantaisen EM-avauksen alla, mutta naisten jalkapallomaajoukkue saa odottaa aikaansa parrasvaloissa vielä vuoden päivät. Helmarit saa ansaitsemansa huomion, kun naisten EM-lopputurnaus pelataan kesällä 2022 Englannissa. EM-joukkueeseen haluaa mukaan myös 18-vuotias Vilma Koivisto.

– Se on ehdottomasti todella iso tavoite. Olisi huikeaa olla siellä mukana. Sitä kohti pitää tehdä joka päivä kovasti töitä, maajoukkuedebytantti kertoo.

Ruotsissa Uumajan joukkueessa pelaava keskikenttäpelaaja sai tiedon kutsusta maajoukkueleirille Espanjaan kesken työharjoittelupäivän.

– Olin oman seuran toimistolla tekemässä työharjoittelutehtäviä, kun valmentaja Samuel (Fagerholm) tuli kertomaan asiasta. Siinä se päivä vähän muuttui ja tylsä työ muuttui heti kivemmaksi. Tuntui tosi hyvältä, Koivisto muistelee.

Nuorten maajoukkue vaihtui aikuisiin

Koiviston kohdalla kesän kohokohdan piti olla alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-turnaus Valko-Venäjällä, mutta koronaviruspandemian takia sekä EM-karsintaturnaus että lopputurnaus peruttiin. A-maajoukkuekutsu oli siksi iloinen uutinen.

– Olihan se harmillista, että ne (alle 19-vuotiaiden EM-kisat) peruttiin kaksi vuotta peräkkäin. Tämä (A-maajoukkuekutsu) voi jollain tapaa olla jopa isompi asia. Ajattelin, että olisin alle 23-vuotiaiden maajoukkueen mukana, mutta totta kai pelit ovat menneet hyvin, joten mielestäni ihan ansaittukin paikka, Koivisto pohtii.

Suomi pelaa leiriviikolla maaottelut Puolaa vastaan perjantaina ja Venäjää vastaan maanantaina. Päävalmentaja Anna Signeul ei ole aiemmin tehnyt edes leirimaaotteluissa suuria kokoonpanokokeiluja. Koivisto myöntää olevansa pettynyt, jos ei pääse näyttämään hyökkäyspelitaitojaan.

– Täytyy siihen jollain tavalla olla pettynyt, jos niin käy. En lähde minnekään vain lomalle, vaan tavoitteena on päästä pelaamaan, koska peleissä omaa osaamista pystyy parhaiten näyttämään. Annan kaikkeni treeneissä ja toivon, että sitä kautta saan minuuttejakin.