Pohjanpalo intoa täynnä EM-avauksen lähestyessä: "Olosuhteet on kunnossa ja pelaajat tikissä"

Pohjanpalon mukaan Suomen leirissä on suhtauduttu koronasäädöksiin vaaditulla vakavuudella jo ennen kisamatkaa. MIKE KIREEV / LEHTIKUVA

Antti Hokkanen / STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallinen arvokisadebyytti on pian käsillä. Kööpenhaminassa pelattava EM-kisojen avausottelu Tanskaa vastaan herättää Huuhkajissa luonnollisesti pelkästään positiivisia ajatuksia.

– Enää ei ole pitkä aika, kun päästään aloittamaan EM-kisaurakkamme. Olosuhteet ovat kunnossa ja pelaajat tikissä. Nämä lähtökohdat huomioiden ei ole mitään syytä, etteikö Suomi olisi lauantaina valmis pallon pyörähtäessä liikkeelle, iloitsi hyökkääjä Joel Pohjanpalo torstain lehdistötilaisuudessa.

Viime päivinä muun muassa Espanjan ja Ruotsin EM-kisamiehistöistä on kantautunut uutisia koronavirukselle altistumisesta. Pohjanpalon mukaan Suomen leirissä on jo ennen EM-kisamatkaa näkynyt se, että asiaan suhtaudutaan vaaditulla vakavuudella.

– Maajoukkueen lääkäri Heikki Kinnunen on viime kädessä pitänyt huolen siitä, että hommat hoidetaan erittäin mallikkaasti. Omassa toiminnassa meidän ei tarvitse sen vuoksi muuttaa mitään. Joukkueen keskuudessa on voimassa tiukat koronasäädökset, joita olemme kaikki yhteisesti lupautuneet noudattamaan.

Tanskan puolustuslinjasta löytyy tilaa

Tanska lähtee Suomea vastaan pelattavaan kamppailuun ennakkosuosikkina. Pohjanpalon mukaan tanskalaishyökkääjiä vastaan tulee puolustaa riittävän aggressiivisesti, kun taas puolustuslinjassa vastassa ei näillä näkymin tule olemaan kaikista nopeimpia pelaajia.

– Tanska on tähän mennessä aina puolustanut suhteellisen aggressiivisesti. He yrittävät voittaa pallon itselleen mahdollisimman ylhäällä, mikä sinänsä on suhteellisen riskialtista pelaamista. Jos pääsemme ensimmäisestä tilanteesta ulos pallon kanssa, niin löydämme varmasti tilaa vastustajan puolustuslinjan edestä ja takaa.

Pohjanpalon lisäksi Suomen kisajoukkueen hyökkäyskvartetin täydentävät Teemu Pukki, Marcus Forss ja Fredrik Jensen. Hyökkääjien kilpailutilannetta Pohjanpalo pitää erittäin hyvänä.

– Jos katsotaan, miten hyökkääjäosastomme on pelannut viime aikoina, niin pelkästään niistä lähtökohdista kenenkään pelipaikka ei ole varma. Jos jonkun peli ei suju, niin aina löytyy paikkaaja tilalle.

EM-alkulohkon kaksi muuta ottelua Suomi pelaa Pietarissa, jossa vastaan tulevat Venäjä ja Belgia.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut