Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Vihainen Mercedes-pomo vaatii otteen kohentamista: "Emme voi jatkossa menettää pisteitä tällä lailla"

Formula ykkösten mahtitalli Mercedes on hallinnut F1-sarjaa pitkään, mutta nyt talli on kriisissä. Surkeasti sujuneet Monacon ja Azerbaidzhanin gp:t ovat jättäneet Mercedeksen takaa-ajajaksi valmistajien MM-sarjassa, ja hermostumista alkaa olla havaittavissa.

Monacossa Mercedes sai Lewis Hamiltonin seiskasijan ja Valtteri Bottaksen keskeytyksen. Sunnuntainen Azerbaidzhanin kisa Bakussa jätti tallin pisteittä ensimmäisen kerran sitten vuoden 2018 Itävallan gp:n, kun Bottas nilkutti maaliin 12:ntena ja Hamilton putosi loppuvaiheiden sähellyksen jälkeen 15:nneksi. Ero tallien MM-pisteissä Red Bulliin venähti 26 pisteeseen.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kuvaili sekä omaa että Hamiltonin oloa "murskatuksi".

– Todella tuskallista. Meillä oli jo yksi käsi pokaalissa ja (keskeyttänyt Red Bull -tähti) Max Verstappen poissa MM-pisteiltä. Loppuvaiheet eivät ole ainoat turhauttavat asiat, jäimme odotuksista ihan kokonaisuudessaan – Lewis, insinöörit, minä ja me kaikki tallissa. Turhautuminen on melkoista, Wolff maalaili.

– Sekä Monacossa että täällä Bakussa meillä ei ollut kilpailukykyistä autoa, piste. Ongelmia on, ja niin paljon parannettavaa, että haluan ryhtyä hommiin heti, jotta varmistamme sen, että pystymme kamppailemaan maailmanmestaruudesta. Emme voi jatkossa menettää pisteitä tällä lailla, sitä ei vain voi millään hyväksyä, tallipomo puhisi.

Pitkää kautta on toki ajamatta vielä 17 kisaa. Seuraavaksi F1-kilpurit nähdään Ranskan gp:ssä 18.–20. kesäkuuta.

– Meillä on kymmenen päivää aikaa. MM-sarja on täysin avoinna, tässä ollaan vasta alussa. Mutta meidän on varmistettava, että tämä turhautuminen haihtuu ja tyytyväisyys tulee tilalle, Wolff sanoi.