Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Joriinin juhlat jatkuivat Kainuu-ajossa

Viikko takaperin Vieremällä voittanut suomenhevostähti Joriini oli paras myös Kajaanin lauantairaveissa. Vuoden 2015 ravikuningas Jokivarren Kunkku tekee 13-vuotiaana väkevää paluuta huipulle ja otti johtopaikan Kajaanin ravien päälähdössä Kainuu-ajossa. Toista kertaa tälle vuodelle startannut Välkyn Tuisku liimautui sen kantaan, ja hallitseva ravikuningas Evartti ravasi sisärataa kolmantena.

Ensimmäiset 500 metriä sujuivat kilometriajassa 20,0, mutta kierroksen väliaika oli enää 25,0. Hannu Hietasen valmentama sekä ohjastama Joriini matkasi toista rataa toisena, mistä aloitti hyökkäyksen 900 metriä ennen maalia. Maalisuoralla Jokivarren Kunkku ja Joriini kävivät voittotaiston, joka päätyi jälkimmäisen hyväksi. Joriinin voittoaika Kainuu-ajossa oli 24,0a/2140 metriä.

– Kiriin lähtiessä ei ollut sellainen fiilis, että pystymme voittamaan, koska Jokivarren Kunkku oli saanut rauhoittaa tahdin toisella puolikkaalla tosi hiljaiseksi. Maalisuoran alussa aukaisin hevoselta korvat. Se lähti sitten hyvin menemään ja tuli lopussa vielä ohi. Hevonen teki hyvän juoksun, Hietanen kiitteli.

Iltapäivän kovinta vauhtia viiletettiin avoimen tason lämminveristen 1 640 metrin kilpailussa. Antti Ojanperän valmentama President Lindy kiisi ensimmäiset tuhat metriä hurjasti kilometriaikaan 09,5. Sen askel lopussa odotetusti painoi, ja sijoitus tipahti seitsemänneksi. Kisan parhaaksi kiri ennakkosuosikki, edellä mainitun tallikaveri MAS Champ, joka teki uudeksi ennätyksekseen 11,6, joka on myös Kajaanin uusi rataennätys. Toiseksi kiri Matti Nisosen Leader Brodde ja kolmanneksi Ari Aatsingin Top Of The World.

Hyvätasoisissa ja runsaslukuisen osallistujamäärän keränneissä Toto75-kohteissa voittoihin ylsivät edellä mainittujen lisäksi Jouko Tarvaisen valmentama Disain, Markus Dahlströmin Il Funny Li, Mikko Väisäsen Hissun Turbo, Tuomo Määttäsen Jasmine Zon sekä Ojanperälle tuplan tuonut Thai Explosive.