Tapola varmisti paikkansa Tokion paralympialaisten pöytätenniksessä

Pöytätennispelaaja Aino Tapolan yli vuoden odotus palkittiin perjantaina paralympialaisten edustuspaikalla. Helsinkiläinen varmisti pääsynsä Tokioon, kun hän onnistui parapöytätenniksen karsintaturnauksessa Sloveniassa.

Tapola sinetöi kahdella otteluvoitolla luokkien 1–2 sarjavoiton Laskossa. Hän pelaa vielä lauantaina, mutta Tokio-paikka on jo varma. Tapolan saavutuksen arvoa nostaa se, että hän on kaikkein vaikeavammaisimpien pelaajien ykkösluokan edustaja. Vastustajissa oli myös ylemmän eli kakkosluokan pelaajia.

Paralympialaiset ovat Tapolan ensimmäiset. Martti Aution valmentama Tapola valmistautui olympiakarsintaan jo viime keväänä, mutta korona laittoi suunnitelmat uusiksi ja vaikeutti harjoittelua.

Siilinjärveläisellä Timo Natusella on vielä mahdollisuudet Tokio-paikkaan, mutta neljänsiin paralympialaisiinsa tähynneen kuopiolaisen Esa Miettisen tie katkesi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut