Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Ruusuvuoren tie katkesi Ranskan avointen nelinpelissä

Emil Ruusuvuori on karsiutunut Ranskan avoimen tennisturnauksen nelinpelistä. Ruusuvuori ja hänen saksalaisparinsa Dominik Koepfer hävisivät toisen kierroksen ottelunsa Pariisissa kahdessa erässä.

Turnauksessa 11:nneksi sijoitettu hollantilaispari Jean-Julien Rojer/Wesley Koolhof voitti ottelun 6–4, 7–6 (7–3).

– Tuntui hyvältä saada otteluja alle, sillä olen pelannut varsin vähän viime aikoina, Ruusuvuori sanoi.

Ranskan avoimissa tenniksen suomalaisosaamista edustaa vielä Laura Hietaranta tyttöjen kaksinpelissä. Juniorien turnaus alkaa sunnuntaina.

Sveitsiläistyneen Henri Laaksosen tie katkesi jalkavamman takia kaksinpelin kolmannelle kierrokselle. Laaksonen luovutti ottelunsa japanilaista Kei Nishikoria vastaan ennen toista erää. Nishikori voitti avauserän 7–5.

Laaksonen säväytti Pariisissa keskiviikkona, kun hän ylsi ensi kertaa urallaan Ranskan avoimissa toiselle kierrokselle. Se onnistui kukistamalla 11:nneksi sijoitettu Espanjan Roberto Bautista Agut 6–3, 2–6, 6–3, 6–2. Saavutus toi Laaksoselle enemmän palkintorahaa kuin mitä hän onnistui keräämään viime vuonna, jolloin turnaukset olivat vähissä koronaviruspandemian takia.

Ruusuvuori siirtyy kiireellä hitaalta massalta nopealle ruoholle

Tokion olympialaiset eivät ole ykkössijalla Ruusuvuoren ajatuksissa, kun hänen tenniskautensa siirtyy pikavauhtia massakentiltä ruoholle. Tenniksen olympiaranking varmistuu 14. kesäkuuta, mutta Ruusuvuori ei ole varma asemastaan Tokion suhteen.

– Lähiaikoina ratkeaa, olenko mukana vai ei. Jos paikka tulee, katsotaan sitä sitten, Ruusuvuori sanoi STT:lle.

Tokion kaksinpeliin pääsee 64 nais- ja miespelaajaa, joista rankingin perusteella nimetään 56. Maakiintiö on neljä pelaajaa. Ruusuvuori arvioi, että hänen mahdollisuuksiaan heikensi kevään vähäinen ottelumäärä. Ruusuvuori joutui jättämään muutaman turnauksen väliin kyynärpään kivun takia, eikä ollut muutenkaan omimmillaan massakentillä.

– Tällä erää en mieti olympialaisia. Keskityn pelini kehittämiseen ja ATP-pisteiden keräämiseen, Ruusuvuori sanoi.

Ruusuvuori pelaa jo ensi viikolla Stuttgartin ruohokenttäturnauksessa, joten alustan vaihto hitaasta massasta nopealle ruoholle on kiireinen.

– Minulla on pari päivää aikaa valmistautua, Ruusuvuori tuumasi maanantaina alkavasta turnauksesta.

Nuorukaisen ruohokenttäkokemus on vielä ohutta, mutta alusta miellyttää Ruusuvuorta. Ruohokenttien kesä huipentuu Wimbledonin grand slam -turnaukseen 28. kesäkuuta–11. heinäkuuta.