Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kaikkien aikojen EM-etkot ensi lauantaina: Verkkolähetyksessä mukana muun muassa Atik Ismail, Antero Mertaranta...

Kahden tunnin verkkolähetyksessä ovat mukana mm. Atik Ismail, Antero Mertaranta, Anna-Liisa Tilus ja Joonas Kolkka

Suomi debytoi EM-kisoissa, ja ensimmäistä arvokisaturnausta myös pohjustetaan isosti. Mediatalo Keskisuomalainen ja PunaMusta Media toteuttavat kahden tunnin mittaisen suoran lähetyksen yhtä aikaa 16 eri sanomalehden verkkosivuilla. Lähetys käynnistyy aivan Tanska–Suomi -ottelun alla lauantaina 12. kesäkuuta kello 16.

Lähetyksen juontaa Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve. Se kuvataan Videomakersin virtuaalistudiolla Lahdessa. Evellä on noin 20 vuoden mittainen tausta Nelosen ja MTV:n urheilulähetyksistä, mutta sen jälkeen hän on keskittynyt radion tekemiseen Lahdessa. Televisiotyöstä on ollut taukoa viisi vuotta.

– Tämä on paluu rikospaikalle, myönteisellä fiiliksellä, sanoo Matti Eve.

Lähetys koostuu sekä studiovieraista että TEAMS-yhteydellä haastateltavista asiantuntijoista. Studiossa Matti Even haastateltavina ovat Suomen A-maajoukkueen entinen valmentaja Jukka Vakkila, entinen maajoukkuepelaaja ja nykyisin HJK:n valmennustiimiin kuuluva Maija Saari sekä selostajalegenda Antero Mertaranta.

Lähetyksessä keskustellaan muun muassa suomalaisen jalkapallon historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta sekä fanien merkityksestä pelaajille.

Etäyhteydellä lähetykseen ottavat osaa PSV:n akatemiavalmentaja Joonas Kolkka, filosofian dosentti ja valmennuspäällikkö Jyri Puhakainen, Kuopion Palloseuran Suomen mestaruuteen valmentanut Jani Honkavaara, jalkapallolegenda Atik Ismail, Väisäsen pelaavien veljesten äiti Anna-Liisa Tilus, Suomen ensimmäinen jalkapalloprofessori Mihaly Szerovay Jyväskylän yliopistosta sekä Huuhkajien ykkösfani Jani Karppinen, joka tuo lähetykseen tuulahduksen varsinaisilta pelipaikoilta eli Parkenista Tanskasta.

Koronarajoitusten puitteissa lähetyksen lopuksi käväistään kisakatsomoissa eri puolilla Suomea.

Atik Ismail lupaa lähetykseen historian havinaa Suomen jalkapallon 1970-luvusta. Hän oli mukana joukkueessa, joka jäi ainoastaan yhden pisteen päähän EM-turnauspaikasta vuonna 1978. Kyseessä oli ensimmäinen kausi, kun Ismail pelasi miesten maajoukkueessa.

– Voitimme silloin Kreikan ja Unkarin ja pelasimme Neuvostoliiton kanssa kahdesti tasan. Toisessa pelissä Unkaria vastaan olisi riittänyt tasapeli, mutta hävisimme 3–1. Totta kai se harmitti. Silloin kukaan ei kuitenkaan uskonut Suomen mahdollisuuksiin yltää arvokisoihin. Silloin nähtiin, että Suomesta tulee vain hiihtäjiä ja yleisurheilijoita.

Atik Ismail seuraa edelleen aktiivisesti jalkapalloa; kansallisella tasolla.

– Kaikki käy Veikkausliigasta viitoseen.

Pitkän linjan jalkapalloilijalla ja valmentajalla on myös vankka näkemys Huuhkajien kisamenestyksestä.

– Tanska voitetaan, Venäjän kanssa pelataan tasan ja Belgialle hävitään. Neljällä pisteellä mennään heittämällä jatkoon, Ismail ennustaa.

EM-kisojen etkot-lähetys esitetään tämän lehden verkkosivulla lauantaina 12.6. kello 16–18. Suomen peli Tanskaa vastaan alkaa samana päivänä kello 19.