Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kanerva vahvisti vaihdon Huuhkajien ryhmään – pettymystään purkanut Ojala jäi jälleen rannalle

Miesten jalkapallomaajoukkueen EM-ryhmään tulee muutos, kun loukkaantuneen toppari Sauli Väisäsen korvaa laitapuolustaja Nicholas Hämäläinen. Asiasta uutisoi aiemmin tänään MTV , ja Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vahvisti asian tiedotustilaisuudessa.

– Sauli Väisänen loukkasi selkäänsä ottelussa Ruotsia vastaan (lauantaina). Ajattelimme ensin kyseessä olevan lihasvamma ja olimme toiveikkaita sen suhteen, Sauli pystyi harjoittelemaan. Eilisissä harjoituksissa hän kuitenkin joutui jättämään homman kesken, ja tämän aamun kuvauksissa valitettavasti saimme ikäviä uutisia. Lannerangan kahden nikaman poikkihaarakkeessa kaksi murtumaa, vaatii 4–6 viikon toipumisen, ei vaadi operaatiota, Kanerva kertoi.

– Eli Sauli on joukkueesta pois. Todella ikävä juttu, kova paikka.

Kanerva kertoi, että pelaajavaihto pitää vielä hyväksyttää Euroopan jalkapalloliitossa Uefassa. Nimetystä joukkueesta saa pelaajaa vaihtaa vain lääkintäsyistä, ja vamman pitää olla "riittävän iso".

– Olemme lähettäneet Uefalle tiedot, ja he päättävät, onko tämä sellainen vamma että voimme ottaa korvaavan pelaajan tilalle. Meidän mielestä on, olen lähes varma että saamme luvan Uefalta, Kanerva selosti.

Ojalan kommentit eivät tiedossa

Topparin korvaaminen laitapakilla herätti kysymyksiä. Kanerva katsoi tiedotustilaisuudessa vieressään istunutta Jukka Raitalaa.

– Mietimme mitä mahdollisesti tarvitsemme. Jukka Raitala pystyy myös topparia pelaamaan, tavallaan topparimäärä (joukkueessa) ei putoa. Ja erinäiset muut syyt, joita en tässä nyt lähde paljastamaan, vaikuttivat myös päätökseen. Merkitystä oli myös sillä, että meillä oli nämä kaksi pelaajaa välittömästi käytettävissä, Kanerva sanoi viitaten siihen, että Hämäläinen ja Albin Granlund jäivät EM-pelaajavalintojen jälkeen vielä leiriryhmään mukaan.

EM-joukkueesta pudonneista pelaajista eniten kohautti toppari Juhani Ojala. Ojala kommentoi eilen MTV:lle , että piti itseään varmana kisajoukkueen pelaajana ja tunsi olonsa nöyryytetyksi päätöksen jälkeen.

Kanerva kertoi, ettei ollut havainnut Ojalan MTV:lle antamia kommentteja.

– Tässä on ollut aika paljon hässäkkää, en ollut näitä kommentteja ehtinyt lukea. En tiedä tarkalleen, mitä hän sillä tarkoitti, Kanerva vastasi Ojalan "nöyryytetty olo" -toteamukseen.

Ojalan avautuminen ei siis ollut syynä kisapaikan karatessa häneltä jälkeen, vakuutti Kanerva.

– Ei mitään merkitystä (Väisäsen tilalle valitsemiseen), koska vasta nyt kuulin (nämä) hänen kommenttinsa.

Kanerva kertoi sanoneensa Ojalalle, kuten muillekin pudonneille, että "mitä vain voi tapahtua". Ojala oli kuitenkin Kanervan mukaan ilmoittanut, että "tämä on tässä". Ojala kuitenkin kiistää kieltäytyneensä.

– En ole missään vaiheessa kieltäytynyt varamiehen paikasta. Kanerva toki sanoi minulle, että ole varuillasi, jos jotain tapahtuu. Osoitin pettymykseni – mikä lienee luonnollista, mutta en ole kieltäytynyt mistään, Ojala sanoi MTV:lle .

Presidentti palkitsi Huuhkajat ja kehui joukkueen yhteistyön voimaa

Presidentti Sauli Niinistö oli torstaina yhteydessä Suomen miesten jalkapallomaajoukkueeseen, ja etätapaamisen aluksi presidentti luovutti joukkueelle Suomalaisen Työn Liiton avainlipun.

– Yleensä tuo avain on luovutettu voitoista, mutta Suomalaisen Työn Liitto katsoo, että jo pääsy EM-kisoihin on voiton veroinen. Onneksi olkoon! presidentti hehkutti.

Presidentti Niinistö korosti Huuhkajien osoittavan, miten yhteiseen päämäärään voidaan pyrkiä yhdessä korostamatta ketään erikseen.

– Sillä on valtava vaikutus ihan varmasti tähän Suomen henkiseen ilmapiiriin. Viime kädessä me ollaan kuitenkin toinen toisistamme riippuvaisia, kuinka me osaamme tehdä yhteistyötä. Annatte siinä aivan loistavan esimerkin.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sekä kapteeni Tim Sparv kiittivät ja vakuuttivat, että joukkue on valmis historiansa ensimmäiseen arvoturnaukseen. Kanerva maalaili, kuinka 12. kesäkuuta pelattava EM-avauspeli Tanskaa vastaan nostaa tunteet pintaan.

– Koetaan, että nyt se konkretisoituu, tämä sukupolviunelma, nyt päästään käytännössä sitä toteuttamaan, Kanerva ennakoi hetkeä Kööpenhaminassa ensi viikon lauantain iltana.

– Meillä on aivan loistava ilmapiiri tässä jengissä, nöyrä ja kunnianhimoinen porukka. Tässä on kiva olla, ja nyt mennään haastamaan näitä kovia maita EM-kisoissa, kippari Sparv täydensi.

Huuhkajat hioo niin ala- kuin yläkertaa viimeisessä valmistelupelissä

Miesten jalkapallomaajoukkue pelaa kenraaliharjoituksensa ensi viikon lauantaina alkavaa EM-lopputurnaustaan varten, kun se kohtaa perjantaina Helsingin Olympiastadionilla Viron. Lähtökohdat viime lauantain Ruotsi-kohtaamiseen verrattuna ovat erilaiset: nyt käytössä ovat kaikki tulevat EM-avausmiehet.

– En nyt paljasta, millä ryhmityksellä lähdetään. No, tässä on kaksi herraa (tiedotustilaisuudessa valmentajan vierellä istuneet Jukka Raitala ja Robin Lod) jotka eivät pelanneet Ruotsi-pelissä, ja saattaa olla muitakin (sellaisia) Viroa vastaan avauksessa. Moni varmasti miettii, onko Viro-avauskokoonpano sama kuin millä lähdemme Tanskaa vastaan (EM-avauspelissä). No, jokainen saa itse sen päätellä, en minä sitä paljasta, Kanerva kertoi naurahtaen.

Kanerva toisti jälleen, että hyökkääjätähti Teemu Pukki saatetaan nähdä Viroa vastaan tositoimissa. Valmentajan mukaan Pukin kuntoutuminen nilkkavammastaan on "mennyt erittäin hyvin".

Viro ei välttämättä tyystin optimaalisesti palvele valmistelua kohti monta astetta kovempia vastustajia vastaan. Tiettyä hiomista perjantai-illan kohtaaminen toki tarjoaa.

– Maalipaikkojen luonti on yksi avainjuttu ja se, että pannaan ovet säppiin ja katsotaan, ettei vastustaja tee maaleja. Jos ajatellaan EM-kisoissa menestymistä, on tärkeää, että puolustus toimii niin hyvin, etteivät vastustajat pääse vaarallisille maalipaikoille, Kanerva tiivisti.

Huuhkajien ryhmään liittyneet Pohjois-Amerikan MLS-liigan pelaajat Raitala ja Lod näkevät myös Viro-pelin arvon.

– Tämä on viimeinen peli, missä pystytään hitsaamaan joukkue yhteen, Lod totesi.

– Puolustajana tuntuu, että viime aikoina omissa on soinut vähän liikaa. Toivon, että pystytään lyömään puolustus lukkoon ja hankkimaan nollapeli, siinä ainakin yksi iso tavoite. Upeaa myös, että saadaan faneja messiin, Raitala mietti viitaten Viro-peliin pääseviin 1 250 katsojaan.