Helsinki cupin ilmoittautumiset hipovat ennätyksiä – junioriturnaukseen on tulossa jälleen lähes 1 400 joukkuetta, tyttöjen määrä rajussa nousussa

Tyttöjen joukkueiden määrä nousee nyt reilusti yli entisen ennätyksen eli tasan kahdensadan, sillä tänä vuonna tapahtumaan on ilmoitettu peräti 251 tyttöjen joukkuetta. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Heinäkuussa järjestettävään jalkapallon Helsinki cup -junioriturnaukseen on ilmoittautunut 1 376 joukkuetta. Määrä hipoo tapahtuman ennätystä koronatilanteesta huolimatta.

Turnaukseen osallistui ennätysmäärä eli 1 381 joukkuetta kesällä 2019.

– Jos joku olisi sanonut minulle viime vuoden keväällä, että pääsemme kesällä 2021 hätyyttelemään kaikkien aikojen ennätystä joukkuemäärässä, en varmasti olisi uskonut, cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne kommentoi ilmoittautuneiden määrää tiedotteessa.

– Mennyt vuosi on ollut täysin poikkeuksellinen, minkä takia tämän vuoden turnaukselle on varattu aivan erityinen paikka sydämestäni. Tuottaa valtavan suurta helpotusta ja iloa todeta, että Helsinki Cup pääsee tänäkin vuonna toimimaan kesän kohokohtana niin monelle jalkapalloilevalle lapselle ja nuorelle.

Tyttöjen joukkueiden määrä nousee reilusti yli entisen ennätyksen eli tasan kahdensadan, sillä tänä vuonna tapahtumaan on ilmoitettu peräti 251 tyttöjen joukkuetta.

Jo 46. kertaa järjestettävä turnaus pidetään 12.–17. heinäkuuta 15 kentällä Helsingissä. Loppuottelut pelataan Olympiastadionilla. Turnauksessa on 45 sarjaa ja otteluita kertyy kaikkiaan yli 4 000.

Ulkomaisilta joukkueilta vaaditaan negatiivinen testitulos

Tapahtuma on suunniteltu koronaturvalliseksi. Viime vuoden tapaan turnauksessa ei järjestetä avajaisten tai kisadiskon kaltaisia massatapahtumia.

Hygieniasta huolehditaan tarkasti ja tapahtumaan osallistuvia kehotetaan välttämään yskimistä ja sylkemistä. Halausten tilalle suositellaan nyrkki- ja kyynärpäätervehdyksiä.

Turnaukseen ei saa osallistua sairaana.

Viime vuonna Helsinki cup oli 16 000 pelaajan voimin maailman suurin jalkapallotapahtuma ja se onnistui ilman koronatartuntoja.

– Saimme terveysturvallisuudesta äärettömän hyödyllistä oppia viime vuoden turnauksessa, Kavanne kiitteli turnauksen turvallisuusprotokollaa ja kenttähenkilökunnan huolellisuutta.

Tänä kesänä turnaukseen on näillä näkymin tulossa kuusi kansainvälistä joukkuetta Virosta, Ranskasta ja Sveitsistä. Vielä ei varmasti tiedetä, pääsevätkö joukkueet heinäkuussa maahan.

– Jos ja toivottavasti kun pääsevät, jokaisen kansainvälisen joukkueen jäseniltä vaaditaan todistus negatiivisesta koronatestistä, Kavanne vahvisti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut