Jukka Jaloselta kritiikkiä MM-kisojen tuomarilinjasta – "Eihän täällä vihelletä kuin ruumiit"

Turnauksen tuomarilinja ei saa Jaloselta kiitosta, mutta samaan hengenvetoon hän toivoo, ettei se liikaa muutu. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Antti Salmensaari / STT

Päävalmentaja Jukka Jalonen on tyytyväinen Suomen kuuden voiton ja yhden voittolaukauskilpailutappion saldoon jääkiekon miesten MM-kisojen alkulohkossa. 17 pistettä riittää B-lohkossa kahden parhaan joukkoon. Jalonen on luottavainen Leijonien pelin suhteen, tulipa torstain puolivälierässä vastaan mikä joukkue vain.

– Olemme menettäneet kolme pistettä seitsemässä pelissä. Se kertoo siitä, että on pelattu ainakin suhteessa vastustajaan paremmin kuin he meitä vastaan. Saatiin (Kanada-voitosta) lisää itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Tiedetään, missä mennään, Jalonen sanoi Kanada-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Yksi asia Suomen päävalmentajan mieltä on kuitenkin jäänyt kaihertamaan. Tiistain 3–2-voitossa Kanadasta Suomi pääsi ylivoimalle yhden kerran. Yhteensä ylivoimayrityksiä mahtui seitsemään peliin kymmenen, joista Suomi hyödynsi kolme.

– Erikoistilanteet on hankala juttu, kun niitä ei ole meillä turnauksessa ollut. Yhtäkkiä voi tulla viisi yli- ja viisi alivoimaa puolivälierässä, kun tähän asti on ollut kymmenen seitsemässä pelissä molempia. Se on haastavin juttu. Viidellä viittä vastaan pelaaminen meillä on kunnossa, Jalonen sanoi.

Tuomarilinja jopa naurattaa

Jäähyjen vähäisyydestä versoi lehdistötilaisuudessa mahdollisesti harkittukin vuodatus.

– Meidän peleissä on ollut ylivoimaisesti vähiten jäähyjä. Se on mielenkiintoista, miksi niin on. Se haastaa meitä, kun ei ole päästy tositoimissa juurikaan harjoittelemaan. Vasta harjoittelu tekee mestarin, Jalonen sanoi.

Turnauksen tuomarilinja ei saa Jaloselta kiitosta, mutta samaan hengenvetoon hän toivoo, ettei se liikaa muutu.

– Eihän täällä vihelletä kuin ruumiit. Linja on ollut todella mielenkiintoinen. Pitää kaatua tai näyttää, että osui maila päähän. Muuten saa aika lailla painia. Toivottavasti linja jatkuu samanlaisena, eikä tule mitään kaneja hatusta, Jalonen puhisi.

– Kaikki haluavat, että saa kamppailla kovaa, mutta puolin ja toisin on mennyt niin paljon kamppeja läpi. En väitä, ettemmekö me olisi ansainneet jäähyjä enemmän. Varmasti olisimme. Välillä vain naurattaa muidenkin pelejä katsoessa telkkarista, että miksei tuosta tullut jäähyä, Jalonen ihmetteli.

Suomen turnaus jatkuu torstaina puolivälieräottelulla. Suomen vastustaja ratkeaa tiistain muissa peleissä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut