Reipas tarjoilee energiaa ja räiskyvyyttä – ESS näyttää viirupaitojen kotipelit suorina lähetyksinä

Tommi Kautosella on käsissään nuori ja kehittyvä joukkue.

Tommi Kautonen valmentaa Reipasta ensimmäistä kauttaan. Mirja Hussain

Eerikki Lyytikäinen, Aleksi Sammalisto

Suomalaisen jalkapallojoukkueen harjoituskausi on tunnetusti pitkä kuin nälkävuosi. Kun Lahden Reipas aloitti marraskuun lopussa yhteiset harjoitukset, joukkue ei silloin vielä tiennyt, milloin Kakkosen kausi päästään potkaisemaan käyntiin.

Nyt viirupaidat on hionut kuvioitaan valmiiksi puoli vuotta. Tositoimiin joukkue pääsee tiistaina, kun lahtelaiset vierailevat Keravalla PKKU:n kotikentällä.

Reipas rökitti MYPAn 3–2 kotiavauksessaan, katso tästä videotallenne ottelusta

Tätä hetkeä on odotettu kieli pitkällä.

– Joukkueesta on ollut aistittavissa se, että virallisia otteluita on jo jonkin aikaa odotettu. Suomen harjoituskausi on kieltämättä luvattoman pitkä, Reippaan peräsimessä ensimmäistä kauttaan aloittava päävalmentaja Tommi Kautonen sanoo.

Reippaan valmistautuminen on sujunut valmentajan mukaan niin hyvin kuin vallitsevissa oloissa on ollut mahdollista. Joukkue on pelannut ison määrän treenimatseja. Tulokset ovat olleet lupauksia antavia.

– Olen pystynyt peluuttamaan laajaa materiaalia. Harjoituskamppailut ovat palvelleet hienosti valmistautumistamme sarjaan.

Jari Litmanen auttaa kasvattajaseuraansa kaveripohjalta – ESS näyttää Reippaan kotiavauksen ilmaiseksi

Kautosella on käsissään nuori joukkue, josta löytyy kuitenkin rutinoituneita kavereita, jotka ovat tasonsa Kakkosessa jo näyttäneet. Apuja viirupaidat saa aina sopivan tilanteen tullen emoseura FC Lahdesta.

– Pelaajaliikenne suuntaan tai toiseen on täysin riippuvainen liigaseurasta. Sarja-avaukseen saamme yhden vahvistuksen FC Lahdesta, Kautonen sanoo.

Vaikka Kautonenkin on nähnyt pitkällä valmentajaurallaan jo yhtä sun toista, niin silti kokeneella ketulla on kauden alla intoa vaikka muille jakaa.

– Aina välillä pitää itsellenikin muistuttaa, että tätä toimintaa tehdään puhtaasti amatööripohjalta. Se pitää huomioida. Sitten kun mennään kentälle, pelataan aina tosissaan.

Kautonen lupaa Kisapuistoon saapuville jalkapallofaneille vauhtia, energiaa ja tinkimätöntä työntekoa.

– Toivon, että harjoitellut asiat toimisivat viheriöllä. En pysty lupaamaan, että pelistä toiseen kentällä nähtäisiin valtavia hienouksia. Työnteosta homma ei silti saa jäädä kiinni. Yritämme esiintyä railakkaasti ja räiskyvästi.

Reippaasta löytyy tukku mielenkiintoisia nimiä. Kautonen odottaa muutamilta pelaajilta erityisen vahvaa kautta.

–  Berat Kösellä on iso rooli keskikentällä. Asaad Babikerilla on kaikki eväät ottaa harppauksia eteenpäin. Mikko Tuomesta on muovautunut energinen laitapakki. Gullit Zolameso voi yllättää monet jalkapallon ystävät.

Viime kesän tavoin Etelä-Suomen Sanomat näyttää kaikki Reippaan kotiottelut suorina lähetyksinä verkkosivuillaan. Selostetut ottelulähetykset ovat tilaajien katsottavissa.

Ensimmäisen kotiottelunsa Reipas pelaa perjantaina, jolloin Kisapuistossa vastaan asettuu MYPA. Avausottelu on maksutta kaikkien katsottavissa.

Jos sinulle tulee paperilehti, pääset lukemaan ja katsomaan tilauksellasi myös kaiken ESS:n verkkosisällön. Sinun tarvitsee vain luoda Mediatunnus. Sen voit tehdä tästä.

Miesten Kakkonen

Reippaan kotipelit

Pe 4.6. klo 18.30 Reipas–MYPA

Su 20.6. klo 16 Reipas–KäPa

La 3.7. klo 19 Reipas–FC Kiffen

La 17.7. klo 17 Reipas–PeKa

Ke 28.7.klo 18.30 Reipas–JäPS

La 31.7. klo 17 Reipas–Atlantis FC

Ke 11.8. klo 18.30 Reipas–KuFu98

La 14.8. klo 15 Reipas–PKKU

La 28.8. klo 17 Reipas–NJS

La 4.9. klo 15 Reipas–PEPO

XX.XX Reipas–MiPK

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut