Emil Larmi vahvistaa Pelicansin maalivahtiosastoa kaksivuotisella sopimuksella

HPK:n Suomen mestaruuteen keväällä 2019 torjunut Emil Larmi solmi kaksivuotisen sopimuksen Pelicansin kanssa. Lahtelaisseuran oma kasvatti on edustanut kahdella edellisellä kaudella NHL-seura Pittsburgh Penguinsin farmijoukkueita. Viime kaudella Larmi torjui 12 ottelua lainalla HPK:ssa. Minna Mänttäri

ESS

Pelicans ja maalivahti Emil Larmi ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on ulkomaan optio ensimmäisen kauden jälkeen. Pelicans tiedotti asiasta verkkosivuillaan maanantaina puoliltapäivin.

Lahtelaisseuran oma kasvatti siirtyy Pelicansiin Pittsburgh Penguinsin NHL-organisaatiosta.

Edellisen kerran Larmi, 24, nähtiin Pelicans-paidassa kaudella 2015–16, jolloin hän torjui lahtelaisseuran A-nuorissa. Samalla kaudella hän murtautui Heinolan Peliittojen Mestis-joukkueen ykkösvahdiksi ja oli mukana voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

Kaudeksi 2016–17 Larmi siirtyi HPK:hon, missä hän löi itsensä läpi Liigan eliittivahtien joukkoon. Kolme Hämeenlinnassa vietettyä kautta huipentuivat Larmin torjumaan Suomen mestaruuteen keväällä 2019.

Kahdella edellisellä kaudella Larmi on pysäyttänyt kiekkoja Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaajana. 182-senttinen ja 84-kiloinen veräjänvartija pelasi päättyneellä kaudella 12 ottelua lainasopimuksella HPK:n riveissä.

– Mahtava asia, että saadaan lahtelainen maalivahti takaisin kotiin. Puhutaan Suomen mittakaavassa Liigan kärkinimistä. Hän on todistanut tasonsa ja voittanut Suomen mestaruuden pelaavana maalivahtina. Hän on loistava persoona ja loistava urheilija, jolla on mielessään jatkuva paremmaksi tuleminen ja kehittyminen, kommentoi Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä lahtelaisseuran tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut