Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Teijonsalo ui Suomen ennätyksen ja olympiarajan Monacossa

Fanny Teijonsalo on uinut Monacon kansainvälisissä uintikilpailuissa 50 metrin vapaauinnin Suomen ennätyksen 24,77. Samalla hän selvitti lajissa Tokion olympialaisten tulosrajan, joka on juuri 24,77.

Teijonsalo kohensi entistä Suomen ennätysaikaansa neljä sekunnin sadasosaa. Hän ui edellisen SE-ajan 24,81 Budapestin EM-kisojen välierissä 17. toukokuuta.

Teijonsalon SE-tulos syntyi kilpailun välierissä ja hän sijoittui erässään toiseksi.

– Hyvä uintihan se oli, mutta ei ehkä tuntunut niin ihmeelliseltä. Ensimmäinen piikki (25m) ei ollut niin hyvä kuin EM-kisojen uinnissa, mutta jälkimmäinen tuli hyvin. Varmaan oli parempikin, että eka puolisko ei tullut niin kovaa, niin jaksoin tulla paremmin loppuun, Teijonsalo kertoi tiedotteessa.

Uinnissa olympiarajan ovat saavuttaneet Teijonsalon lisäksi Matti Mattsson, Ida Hulkko ja Ari-Pekka Liukkonen. Mattsson on selvittänyt tulosrajan 200 metrin rintauinnissa, Hulkko 100 metrin rintauinnissa ja Liukkonen 50 metrin vapaauinnissa.

– Takaraivossa oli ajatus, että täällä ne voi tulla (SE ja Tokio A-raja). Kunto ei mihinkään viikossa katoa, ja täällä on hyvät olosuhteet ja nopea allas. Viikko on kuitenkin ollut raskas, eikä uinti ole tuntunut mitenkään hyvältä, joten en tänään ajatellut asiaa, ja se oli kisaa ajatellen varmaan hyväkin, Teijonsalo tuumi.