Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mikko Manner: Tulossa on pienten marginaalien peli

Illan ottelusta Saksaa vastaan on tulossa pienten marginaalien peli, ennakoi Suomen jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentaja Mikko Manner.

– Vastus kovenee. Saksa on erittäin vahva kaksinkamppailuissa ja molempien maalien edustalla. He pelaavat kaksivaiheista jääkiekkoa ja puolustavat kurinalaisesti. Tulossa on taktisesti varmasti kova ottelu ja yksilötasolla kovaa kamppailua, pienten marginaalien peli, Manner ennakoi etähaastattelussa Riiasta.

Mikael Ruohomaa palaa takaisin Suomen kokoonpanoon nelosketjun sentteriksi.

– Haluttiin kierrättää pelaajia. Turnaus on pitkä, tässä kasvetaan joukkueena. Ruohomaan vahvuudet ovat kiekossa pysymisessä, ja hän on erinomainen kiekon hyökkäysalueelle kuljettaja. Hän osaa myös pelata kiekon toiseen aaltoon ja on erittäin jaksava. Se missä hänen ja koko joukkueen on vielä terästäydyttävä, on että maltetaan kiekottomina mennä maalille tekemään keskikaistalla tilaa muille, Manner selvitti.

Manner arvioi Hannes Björnisen ja Petri Kontiolan ketjujen onnistuneen tähän asti parhaiten.

– Kaksi ketjua on toiminut erittäin hyvin, Kontiolan ja Björnisen ketjut. Muilla suunta on oikea. (Arttu) Ruotsalainen on koko ajan terästäytynyt, ja hän on varmasti yksi avainpelaajista lopputurnauksessa. Hyvää yhteispeliä ja Leijonien identiteettiä halutaan nähdä kaikilta, Manner sanoi.

Manner kertoi Suomen pyrkivän pelaamaan entistä ehyemmän 60-minuuttisen.

– Nyt vaan eletään hetkessä. Tarvittava tieto on olemassa, koetetaan vain tehdä asioita mahdollisimman hyvin hetkessä.

Saksa katseli autiota hiekkarantaa ja latasi akkuja Suomen kaatamiseksi

Saksan jääkiekkomaajoukkue latasi akkujaan poistumalla toissapäivänä hotellikuplastaan linja-autolla merenrantaan. Saksan joukkue ajoi poliisisaattueessa rantaan, ja parituntisen ulkoilun aikana pelaajat kävelivät hiekalla ja valmennusjohto kävi juoksulenkillä päävalmentaja Toni Söderholmin johdolla, kertoi müncheniläinen Süddeutsche Zeitung .

Saksan pelaajat ovat pysytelleet edelliset kuusi viikkoa koronakuplassa ja nähneet tätä ennen MM-kisakaupunki Riiasta vain hotellinsa ja pelihallin.

Saksa ja Suomi kohtaavat tänä iltana klo 20.15 alkavassa ottelussa.

– Tärkeintä on keskittyä saksalaiseen jääkiekkoon. Siihen panemme kaikki voimamme, päävalmentaja Söderholm sanoi Saksan jääkiekkoliiton nettisivuilla.

– Meidän täytyy parantaa ratkaisevissa tilanteissa ja olla vahvempia kaksinkamppailuissa, Söderholm jatkoi.

Saksan kapteeni Moritz Müller ilmoitti joukkueensa tavoitteeksi oman potentiaalin tavoittamisen ja Suomen lyömisen.

– Suomalaiset ovat erittäin luisteluvoimaisia ja teknisesti taitavia, yksi kärkimaista näissä MM-kisoissa, Müller sanoi.

NHL:n Edmonton Oilersista saapunut Dominik Kahun ei voi MM-kisojen karanteenisääntöjen mukaan pelata vielä Suomea vastaan, vaikka on jo päässyt jääharjoituksiin Saksan mukana.

Saksan Lukas Reichelin pelaaminen on epävarmaa. Kazakstanin Ivan Stepanenko taklasi häntä päähän keskiviikkona, ja Reichel joutui jättämään ottelun kesken.

– Tämä oli jo kolmas meidän pelaajamme päähän kohdistunut taklaus neljässä ottelussa. Puhumme 19-vuotiaasta, en ota mitään riskejä, Söderholm sanoi Süddeutsche Zeitungille.