Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Ruotsi ja Kanada ottivat pakkovoitot – Tre Kronor kukisti Britannian ja Kanada kellisti Kazakstanin jääkiekon MM-kisoissa Riiassa

Ruotsi ja Kanada aloittivat vihdoin perjantaina epävarman kipuamisen kohti jääkiekon MM-kisojen puolivälieriä. Ruotsi rökitti Britannian 4–1 ja Kanada kaatoi Kazakstanin 4–2, mutta kumpikaan joukkue ei varsinaisesti hurmannut peliesityksellään. Varsinkin Kanadan peli on edelleen haparoivaa.

Kanada sai otteluun hyvän alun, kun Andrew Mangiapane onnistui tekemään avauserässä johtomaalin joukkueen toisella Riian kisojen ylivoimaosumalla. Avausmaalin syöttänyt Adam Henrique vei joukkueen 2–0-johtoon ennen kuin joukkue palasi taas kompurointilinjalleen.

Nikita Mihailis teki Kazakstanin kavennusmaalin kolme ja puoli minuuttia Henriquen osuman jälkeen ja iski tasoituksen kolmannen erän alussa.

Ahtaalla ollut Kanada pelastui tilanteesta vasta 19-vuotiaan Cole Perfettin voittomaalilla ajassa 47.40, ja Connor Brown viimeisteli voittolukemat 4–2:een Kazakstanin tyhjään maaliin.

Kanada oli ennen perjantain iltaottelua Suomen lohkossa vasta kuudentena. Kanada kohtaa sunnuntaina heittopussi Italian, mutta joukkue tarvitsee kolmen pisteen voiton myös alkulohkon viimeisestä ottelustaan Suomea vastaan.

Kanada–Suomi pelataan tiistaina.

Ruotsi on kiperässä tilanteessa

Ruotsi otti kiharaisessa A-lohkossa ison loikan kahdeksannelta sijalta neljänneksi ennen illan Tanska–Valko-Venäjä-ottelua. Ottelu Britanniaa vastaan alkoi kuitenkin vaikeasti, kun Liam Kirk vei turnauksen viidennellä osumallaan britit ensi erässä maalin johtoon, ja Tre Kronor nousi edelle vasta juuri ennen ottelun puoliväliä.

Marcus Sörensen teki Ruotsin ensimmäisen maalin ylivoimalla ensimmäisen erän loppupuolella, ja Jonathan Pudas viimeisteli 2–1-johtomaalin toisessa erässä. Mario Kempe teki Ruotsin loput maalit toisessa ja kolmannessa erässä.

Britannian maalivahti Ben Bowns torjui ottelussa kiekon 52 kertaa.

Ruotsi ei ole karsiutunut alkulohkopeleissä kertaakaan sen jälkeen kuin nykyinen kahdeksan joukkueen puolivälieräjärjestys otettiin käyttöön 1992. Nyt joukkue tarvitsee kolmen pisteen voittoja, vaikka jatko-ohjelma on hankala.

Ruotsi kohtaa sunnuntaina Slovakian ja viimeisessä alkulohko-ottelussaan Venäjän olympiakomitean joukkueen maanantaina.