Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Pukki tähtää EM-nurmelle: "Olen luottavainen"

Turvonnut nilkka toi pelästystä, mutta lopun pitäisi kaiken järjen mukaan olla hyvin. Jalkapallomaajoukkueen kärkitähti Teemu Pukki luottaa siihen, että ikuisesta todeksi tuleva unelma arvokisoissa pelaamisesta täyttyy kesäkuun 12. päivän iltana Kööpenhaminassa Huuhkajien avatessa EM-lopputurnauksensa Tanskaa vastaan.

– Olen luottavainen sen suhteen, että Tanskaa vastaan olen pelikunnossa. Loukkaantumisesta on nyt reilu kolme viikkoa, ja olen nyt ollut pari viikkoa Suomessa ja tehnyt "Genen" (Huuhkajien fysioterapeutin Jari-Pekka Keurulaisen) kanssa paljon duunia, Pukki kertoi maajoukkueen tiedotustilaisuudessa maanantaina.

– (Tulevan lauantain) Ruotsi-peli jää väliin, (ensi viikon) Viro-pelistä ei vielä ole tehty päätöstä. Katsotaan miten nilkka kehittyy ja mitkä on fiilikset Viro-pelin suhteen sitten. Nilkassa nivelside on vähän revennyt ja sen on annettu parantua itsestään, nyt aletaan sitten tekemään enemmän, Pukki pohjusti vielä ja arveli naurahtaen nappulakenkien tulevan jalkaan "ainakin jossain vaiheessa ennen kuin pelit alkaa".

Norwichin sarjapelissä toukokuun alussa tapahtunut loukkaantuminen oli Pukin mukaan "vähän outo tapaus".

– Pelin jälkeen nilkka tuntui vähän oudolta, mutta ei siinä tuntunut kipua. Seuraavana aamuna heräsin ja nilkka oli turvonnut aika isoksi. Ei oikein jäänyt mieleen sellaista tilannetta pelissä, missä se olisi voinut tapahtua, Pukki kertoi ja muisteli, että edellinen nilkkavamma oli 18-vuotiaana.

– Ei ole kauheasti kokemusta (nilkkavammoista), eikä oikein mistäkään muistakaan vammoista.

Vajaa puolitoista kuukautta ennen kovasti odotetun EM-lopputurnauksen koittamista tullut takaisku hoitui henkisellä puolella hyvin, jos on hoitunut myös fyysiseltä osaltaan. Varsinaista pelkoa EM-unelman missaamisesta ei kehkeytynyt.

– Kyllähän se vähän pelästytti, kun huomasin kuinka nilkka oli turvonnut. Mutta alusta alkaen uskoin, että se tulee ajoissa kuntoon. Kaikki lääkärit ovat olleet samaa mieltä. Ja minulla on kaikki luotto Geneen, jos joku tämän hoitaa kuntoon niin hän.

Apua tuli myös tutulta kokemusasiantuntijalta, jota maajoukkueen tiedottaja Timo Walden kuvaili "ortopedi Joel Pohjanpaloksi".

– "Jollella" on ollut nilkkavammoja ja jossain vaiheessa vähän samantyylistä sellaista kuin tämä minun, joten halusin kysyä hänen mielipidettään ja tuntemuksiaan tästä, Pukki myhäili.

Loistokausi päättyi mitaliin - joukkuekaverilta

Pukki ja Norwich juhlivat reilu pari viikkoa sitten paluuta Valioliigaan, Englannin kakkostaso Mestaruussarjan mestareina. Nilkka ei päästänyt 26 liigamaalia kauden aikana takonutta Pukkia kokoonpanoon kauden päätöspelissä, jonka jälkeen pujotettiin mestaruusmitalit kaulaan. Ne jaettiin vain kokoonpanossa olleille, muut joutuivat odottamaan prenikoitaan.

Pukin kaulaan mitali kuitenkin tuli jo tuolloin, odottelematta, kun varamaalivahti Örjan Nyland luovutti omansa nousun yhdelle vankimmista takuumiehistä.

– Mitaleita oli vain 20, niille jotka olivat kokoonpanossa viimeisessä pelissä. Örjan antoi omansa minulle, sanoi että "sinä ansaitset tämän enemmän kuin minä". Hieno teko, olin tosi kiitollinen, oli hieno juttu saada se juuri sillä hetkellä.

Pukki lähetti videoidun tiedotustilaisuuden päätteeksi vielä terveiset englantilaisfaneilleen.

– Toivottavasti te, varsinkin Norwichissa, kannatatte Suomea EM-turnauksessa. Ja toivottavasti pelaamme teitä (Englantia) vastaan turnauksessa.