Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Suomi odottaa kohtaavansa aggressiivisesti karvaavan Kazakstanin

Suomi oli jääkiekon MM-kisojen avausottelussaan vaikeuksissa Yhdysvaltain luisteluvoimaisen karvauksen edessä. Myös tänään kello 16.15 alkavassa ottelussa Suomea vastaan asettuva Kazakstan iskee kiekollisiin vastustajiin korkealla hyökkäysalueella.

– Sieltä tulee erittäin aggressiivisesti karvaava joukkue. Ei mitään uutta. Meidän pitää itse pyrkiä riistoihin nopeammin. Laukausmäärään kiinnitetään myös huomiota. Kansainvälisissä peleissä paikkoja ei tule paljon, Suomen apuvalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi etähaastattelutilaisuudessa.

Kazakstan voitti eilisillan myöhäisottelussa voittolaukauskisan jälkeen Latvian, joka oli avannut kisat yllätysvoitolla Kanadasta. Kazakstanin MM-joukkueen pelaajista suurin osa ansaitsee leipänsä ja leivänpäällysteensä KHL:n Barys Nur-Sultanissa. Kazakstanilla on yleensä useita kahden passin pelimiehiä, ja tämänvuotisessa joukkueessa mukana ovat Viktor Svedberg, Curtis Valk ja Darren Dietz, mutta Nigel Dawes ja Henrik Karlsson ovat jättäytyneet pois MM-kisoista.

– Siellä on tehty useita vuosia nousujohteista työtä maajoukkueen eteen, ja lisäksi heillä on kahden passin pelaajia. Barys on vuodesta toiseen KHL:n pudotuspelijoukkue, jonka runko on täällä, Selin muistutti.

Selin valmensi Kazakstania kaudella 2013–2014 ja kevään 2014 MM-kisoissa Minskissä. Edellisen kerran Kazakstan pelasi MM-kisoissa 2016, jolloin se putosi.

– KHL-joukkueen saaminen nosti Kazakstanissa jääkiekon framille, innosti pikkupoikia ja -tyttöjä. Taitoa siellä on valtavasti, isoin työ on joukkueen pelin organisoinnissa.

Suomen ykkösketjulla oli vaikeuksia kaukalon molemmissa päissä eilisessä 2–1-voittoon päättyneessä ottelussa Yhdysvaltoja vastaan, mutta Selinin mukaan valmennus luottaa kärsivällisyyteen pikemmin kuin ketjujen sekoittamiseen. Suomen joukkue ei käynyt jäällä tänä aamuna, vaan perui harjoituksensa.

– Ykköskentällä oli vaikeuksia molemmissa päissä läpi ottelun. On inhimillistä, että kun joukkueessa on useita ensikertalaisia, jännityskin on selvä. Jos sitä ei olisi, oltaisiin väärässä paikassa. Ja kunnia jenkeille, he olivat työmoraaliltaan kovia ja kamppailivat lujaa. Viikon päästä he ovat taas kovempi ryhmä. Me yritämme tiivistää, kehittää ja laittaa palikoita kohdalleen. Luodaan tukea ja kärsivällisyyttä, Selin sanoi.