Leijonat kisoihin IIHF:n rankingkärkenä: "Ei päästänyt maaliakaan vuonna 2020"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto aloitti miesten MM-turnauksen avauspäivänä edellisvuosilta tutuksi tulleen kisarankinginsa, jossa kisojen aikana heijastellaan maiden otteita varsin rennolla otteella. Latviassa pelattavat kisat alkoivat suomalaisittain menestyksekkäästi, sillä puolustava maailmanmestari Leijonat on listakärjessä .

– Turnausta edeltävässä ensimmäisessä rankingissa joukkoa johtaa päävalmentaja Jukka Jalosen alaisuudessa puolustava mestari Suomi, ja Venäjä ja Ruotsi ovat tiukasti tuntumassa, IIHF:n sivuilla todetaan.

Maailmanmestaruutta Slovakiassa toukokuun lopulla 2019 juhlinut Suomi on pitänyt titteliä hallussaan kohtapuoliin tasan kaksi vuotta, sillä viime vuonna MM-kisoja ei pelattu koronaviruspandemian myötä. IIHF:n rankingperustelu muistuttaa tästä.

– Ei päästänyt maaliakaan vuonna 2020, kuuluu lyhyt ja ytimekäs toteamus Suomesta.

Venäjän ja Ruotsin jälkeen sijoilla 4–6 ovat Tshekki, Kanada ja Yhdysvallat, jonka Suomi kohtaa avausottelussaan huomenna. Suomen muut lohkovastustajat ovat Kazakstan (15:s eli viimeistä edellinen rankingissa), Norja (11:s), Italia (16:s eli viimeinen), Saksa (8:s), kisaisäntä Latvia (10:s) sekä alkulohkon päätöspelissä 1. kesäkuuta vastaan asettuva Kanada.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut