Pelicans julkisti kolme uutta pelaajasopimusta

Toni Utunen siirtyy Lahteen Tapparasta. Aleksi Laakso ja Niklas Nordgren ovat pelanneet joukkueessa jo aiemmin.

Toni Utunen (kesk.) vaihtaa Tapparan kirvespaidasta ensi kaudeksi Pelicans-nuttuun. Sami Lettojärvi
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Jääkiekkoliigan Pelicans tiedotti torstaina kolmesta pelaajasopimuksesta, joiden joukossa on kaksi uusvanhaa ja yksi täysin uusi kasvo. Seura solmi kaksivuotiset sopimukset Toni Utusen ja Niklas Nordgrenin kanssa sekä yksivuotisen sopimuksen Aleksi Laakson kanssa.

Suomen rajojen ulkopuolelle kosiskellun Patrik Bartosakin ovi on edelleen raollaan myös Pelicansin suuntaan – Filip Chlapikin kanssa keskusteluja ei ole käyty

Puolustaja Utunen siirtyy Lahteen Tapparasta. Hänelle on 21 vuoden ikään kertynyt liigakokemusta jo 138 ottelua ja niissä 3+9=12 tehopistettä. Utunen on tuttu Pelicans-luotsi Tommi Niemelälle, jonka alaisuudessa hän toimi alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina Pikkuleijonien voittaessa ikäluokan MM-kultaa 2018.

– Utu on kovalla luonteella varustettu kokonaisvaltainen hyvin luisteleva puolustaja, jonka suurimmat vahvuudet ovat puolustuspelaamisessa. Nuoresta iästä huolimatta puhutaan jo kokeneesta liigapelaajasta, joka saapuu Lahteen ottamaan seuraavan askeleen sarjan huippupuolustajien joukkoon, Niemelä kommentoi tiedotteessa.

Puolustaja Laakso ja hyökkääjä Nordgren siirtyvät Lahteen HIFK:n palkkalistoilta. Nordgren käväisi Pelicansissa helmikuussa pikaisella lainapestillä, ja Laakso luuti lahtelaispuolustuksessa helmi-maaliskuun vaihteesta eteenpäin loppukauden lainasopimuksella. Nordgren on Utusen tavoin Niemelälle tuttu nuorisomaajoukkueesta.

– Nikellä on poikkeukselliset kyvyt tehdä tehoja hyökkäyssuuntaan, ja hänen vahvuutensa ovat nimenomaan hyökkäysalueella. Loukkaantumiset ovat hidastaneet kehitystä, mutta mikäli hän pysyy terveenä, niin kyseessä voi olla hyökkääjistömme todellinen villi kortti seuraavina kausina, Niemelä sanoo.

Pelicansilla on koossa 22 pelaajasopimusta ensi kaudelle. Liigajoukkue kokoontuu ensi maanantaina ja aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut