Mimosa Jallow otti EM-uinneissa finaalipaikan – Ida Hulkko jäi SE-ajalla kaksi kymmenystä 100 metrin rintauinnin loppukilpailusta

Mimosa Jallow hankki Suomen joukkueelle ensimmäisen loppukilpailupaikan Budapestin EM-uintien toisena päivänä. Jallow sijoittui 50 metrin selkäuinnin välierissä kuudenneksi ajalla 27,93.

Ida Hulkko karsiutui niukasti 100 metrin rintauinnin loppukilpailusta, vaikka hän kohensi matkan Suomen ennätyksen aikaan 1.06,73.

Hulkko kohensi huhtikuussa uimaansa SE-aikaa 15 sekunnin sadasosalla, mutta jäi välierissä kymmenenneksi ja kahden sekunnin kymmenyksen päähän finaalipaikasta. Räväkästi kilpailun aloittanut Hulkko johti eräänsä vielä puolimatkan käännöksessä.

Olympialaisten tulosrajan 1.07,07 Hulkko selvitti jo viime kesänä, ja hänet on valittu Suomen edustajaksi Tokion kesäkisoihin.

– Aina jää kaivelemaan, ettei finaalipaikkaa tullut. Suomen ennätys lupaa hyvää kuitenkin kesää ja Tokiota varten, Hulkko kertoi Uimaliiton Twitter- tilillä .

– Onneksi on vielä aikaa Tokioon. Tuosta on vielä hyvinkin otettavissa (aikaa pois).

Jallow tähtää mitaliin

Jallow ui aamun alkuerissä ajan 27,97 ja kohensi tulosta neljällä sekunnin sadasosalla illan välierissä.

– Ei tuntunut ihan niin hyvältä kuin aamulla. Pikkusen olisin voinut ehkä rauhoittaa, mutta aika parani aamusta, joten oli siinä varmasti jotain hyvääkin, Jallow arvioi välieräsuoritustaan.

Jallow saavutti 50 metrin selkäuinnissa pronssimitalin vuoden 2018 EM-kisoissa, ja hänellä on nimissään matkan Suomen ennätys 27,42.

– Huomenna uusi yritys. On pienestä kiinni, että napsahtaa kunnolla. Tavoite on tietysti mitali, Jallow totesi.

Venäjän Kliment Kolesnikov oli ME-vauhdissa myös Budapestin kisojen toisena päivänä. Hän voitti 50 metrin selkäuinnissa Euroopan mestaruuden ajalla 23,80, jolla hän kohensi edellispäivänä uimaansa ennätystä 13 sekunnin sadasosaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut