Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Räikkösellä edessä uran 18:s Monacon gp: "Tuolla radalla tarvitset itseluottamusta"

Formula ykkösten kokenein kuljettaja Kimi Räikkönen starttaa tulevana viikonloppuna uransa 18. Monacon gp-kisaan. Legendaarisella radalla ei päästy viime vuonna ajamaan koronavirustilanteen takia, mutta nyt niin Räikkönen kuin muukin formulaväki pääsee jälleen rakastetulle näyttämölle.

Ruhtinaskunnan kisaa on aina värittänyt Monacon raharikkaus, superjahteineen kaikkineen. Kuljettajille glamour jää kuitenkin armottoman vaikealla radalla vähälle huomiolle.

– Monaco on haastava rata kuljettajille, vaikka kaikki tuo taustalla tapahtuva ei oikeastaan meihin vaikutakaan. Kun olet ohjaamossa, se tuntuu aikalailla samalta kuin muutkin gp-viikonloput. Mutta tuolla radalla tarvitset itseluottamusta, luottoa niin autoosi kuin itseesi, sillä tarvitset jok'ikisen osan rataa, Räikkönen kuvaili tallinsa Alfa Romeon tiedotteessa millimetrintarkkaa ajamista ahtaalla katuradalla.

– Virheitä on helppo tehdä ja pienikin sellainen voi johtaa isoihin seurauksiin. Samalla kuitenkin voi aueta mahdollisuuksia: niin moni juttu voi ravistella joukon järjestystä (kisassa) sunnuntaina.