Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Chicago Bulls päätti kautensa voittoon – Markkanen palasi avaukseen ja heitti 17 pistettä

Chicago Bulls päätti pettymykseksi kääntyneen kautensa NBA-koripalloliigassa voittoon, kun liigan kärkiryhmiin kuuluva Milwaukee Bucks lepuutti avausmiehiään ja taipui Chicagossa 112–118-tappioon. Bullsin suomalaispelaaja Lauri Markkanen palasi yli puolentoista kuukauden tauon jälkeen avausviisikkoon ja nakutti 17 pistettä.

Markkanen naulasi pelitilanneheitoistaan kuusi yhdestätoista ja kolmen pisteen heitoista kaksi neljästä. Kouriin tarttui viisi levypalloa vajaassa 25 minuutissa.

Koko kauden ajalta Markkasen pistekeskiarvoksi jäi 13,6, mikä on hänen nelivuotisen NBA-uransa heikoin. Aloitusviisikossa Markkanen pelasi 26 ottelua keskiarvolla 17,3, mutta vaihtomiehenä 25 ottelussa keskiarvo jäi lukemaan 9,8.

Bulls voitti kauden 72 pelistään 31 ja jäi pudotuspeleistä jo neljännen kerran peräkkäin. Chicagon päävalmentajaksi tälle kaudelle tulleelle Billy Donovanille pudotuspeleistä karsiutuminen oli NBA-valmentajauran ensimmäinen.

– Jokainen päivä näiden jätkien kanssa oli mahtava. Meillä oli hieno porukka, arvostan heitä ihmisinä ja myös sitä, kuinka he suoriutuivat ammatillisesti (vaikeasta kaudesta). Vaikea miettiä nyt, mitä joukkueemme nyt tarvitsee, Donovan tuumi ESPN:n mukaan .

Pohtimista riittää esimerkiksi Markkasen kanssa: hänestä tulee rajoitetusti vapaa agentti, ja muut joukkueet voivat tehdä sopimustarjouksia Markkaselle, mutta Bulls voi halutessaan pitää hänet tarjoamalla saman hinnan.

Chicagon leirissä mietityttää myös kesällä pidettävä uusien pelaajien varaustilaisuus eli NBA-drafti. Kauden päättänyt odottamaton voitto saattoi pahimmillaan maksaa Bullsille paljon, sillä sen mahdollisuudet kärkivarauksiin heikkenivät.

Jos Bulls olisi hävinnyt, sillä olisi ollut 22. kesäkuuta pidettävässä draftiarvonnassa 26,3 prosentin mahdollisuus päästä neljän kärkivaraajan joukkoon ja himoittuun ykkösvaraukseen saumaa olisi ollut kuusi prosenttia. Voitto asetti prosenttiluvut kuitenkin lukemiin 20,3 ja 4,5. Pieniä, mutta mahdollisesti niin ratkaisevia eroja.