Miesten jalkapalloliiga kutsui pääministeri Marinin ja ministeri Kiurun "tutustumaan terveysturvalliseen jalkapallo-otteluun"

Miesten jalkapalloliiga lähetti pääministeri Marinille ja perhe- ja peruspalveluministeri Kiurulle avoimen kirjeen. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Miesten jalkapalloliiga lähetti lauantaina pääministeri Sanna Marinille (sd.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) avoimen kirjeen , jossa se kutsui ministerit "tutustumaan terveysturvalliseen jalkapallo-otteluun".

– Jokainen seuroistamme voi samalla esittää, miten järjestelyt Veikkausliigan ottelussa käytännössä sujuvat, voidaksenne muodostaa omakohtaisen kokemuksen pohjalta mielipiteenne siitä, onko otteluihin turvallista ottaa yleisöä suuremmassa määrin, liigan puheenjohtajan Kaarlo Kankkusen ja toimitusjohtajan Timo Marjamaan allekirjoittamassa kirjeessä todetaan.

Huhtikuun loppupuolella alkanutta liigaa on pelattu tiukoin koronarajoituksin ja viime päiviin saakka käytännössä ilman yleisöä.

Esimerkiksi helsinkiläisseura HJK kertoi, että sen maanantain ottelu FC Lahtea vastaan pelataan ilman yleisöä.

– Kun kuusi katsojaa asetellaan tasaisesti stadikalle, tulee turvaväliksi 92 metriä. Ulkona. Maskipakko meillä standardi, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti tviittasi .

Perjantain liigaotteluista Hongan ja Interin kohtaaminen pelattiin Espoossa ilman yleisöä, Hakan ja KTP:n kamppailuun pääsi Valkeakoskella 50 katsojaa ja KuPS–IFK Mariehamnin yleisömääräksi ilmoitettiin Kuopiossa 650.

– Covid-19-pandemia on vaikuttanut merkittävästi yhteiskuntaan alkukeväästä 2020 saakka, ja useat tahot ovat väistämättä joutuneet kärsimään välttämättömistä rajoitustoimista. Yhteiskunnan pyörien pyörimisen kannalta nyt keväällä aloitettu rajoitustoimien asteittainen purkaminen on kuitenkin yhtä lailla välttämätöntä ja kaikille tervetullutta, liigan kirjeessä todetaan.

Pääministeri Marin vastasi myöntävästi

Pääministeri Marin vastasi nopeasti jalkapalloliigan kutsuun Twitterissä .

– Kiitos kutsusta! Mielelläni tulen. Kun rokottaminen edistyy entistä ripeämmin ja koronatilanne jatkaa suotuisaa kehitystä, niin pääsemme kesällä rajoituksista eroon!

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut