Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lewis Hamilton piti Max Verstappenin kurissa – Valtteri Bottas kamppaili Charles Leclercin takaa kolmanneksi

Lewis Hamilton otti sunnuntaina Barcelonassa viidennen peräkkäisen voiton Espanjan gp:ssa. Tällä kertaa formula 1:n brittimestari kävi ankaran kamppailun voitosta Hollannin Max Verstappenin kanssa.

Voitto oli lauantaina sadannen paalupaikan saavuttaneelle Hamiltonille 98:s. Molemmat ovat MM-sarjan ennätyksiä.

Verstappen ohitti paalupaikalta startanneen Hamiltonin ensimmäisen kierroksen ensimmäisissä mutkissa, mutta menetti lopulta mahdollisuutensa Red Bull -tallin riskitaktiikkaan. Verstappen yritti selvitä kilpailusta yhdellä renkaanvaihdolla, mikä kostautui viime kierroksilla.

Hamiltonin Mercedes-tallitoveri Valtteri Bottas oli kilpailussa kolmas, joten MM-sarjan neljännen MM-kilpailun kärkikolmikko oli sama kuin edellisessä kilpailussa Portugalissa.

Hamilton johtaa MM-sarjaa 94 pisteellään. Verstappen on 80 pisteellä toisena, ja Bottas nousi kolmossijan ansiosta kolmanneksi myös MM-pisteissä. Hän on kuitenkin jäänyt kärkikaksikosta varsin kauaksi 47 pisteellään.

Kimi Räikkönen oli Espanjan gp:ssä 12:s, eikä ole vielä päässyt kauden kisoissa pisteille.

Leclerc yllätti Bottaksen

Kolmannesta lähtöruudusta startannut Bottas tipahti voittokamppailusta ensimmäisen kierroksen kolmannessa mutkassa, kun Ferrarin Charles Leclerc livahti hänen edelleen. Bottas onnistui ohittamaan Leclercin vasta toisen varikkokäyntinsä jälkeen.

– Leclerc otti kolmosmutkassa paremman ajolinjan ja pääsi ohi. Sen jälkeen kilpailu kävi hieman hankalaksi, kun jäin jumiin hänen taakseen, Bottas totesi C More Maxin ratahaastattelussa.

– Vauhti oli hyvä, mutta kolmossija oli sen jälkeen maksimi. Onneksi pääsin podiumille ja tuli hyvät, vaikkei parhaat mahdolliset pisteet.

Hamilton joutui luovuttamaan ensimmäisissä mutkissa johtopaikan aggressiivisesti hyökänneelle Verstappenille. Asetelma säilyi samana ensimmäisten varikkokäyntien jälkeen, mutta Mercedes-talli yllätti päävastustajan Hamiltonin toisella pysähdyksellä.

Verstappen jäi radalle, ja Hamilton aloitti takaa-ajon 22 sekunnin takamatkalta, kun jäljellä oli 22 kierrosta. Hamilton tavoitti karkulaisen kuusi kierrosta ennen maalia ja ajoi pääsuoralla välittömästi ohi.

– Tuli tiukka jahti, kun menetin alussa yhden sijan. Mietin ennen toista renkaidenvaihtoa, pitäisikö pysyä radalla pidempään, mutta päätin noudattaa tallin ehdotusta, Hamiton kertoi.

– Meillä on tallissa vahva luottamus toisiimme, ja oli hienoa nousta 22 sekunnin takaa voittoon. Oli hienoa nähdä katsomoissa myös pitkästä aikaa jonkin verran faneja, myös yksi Britannian lippu.

Verstappen jäi maalitauluksi

Verstappen kertoi, että hän huomasi nopeasti Hamiltonin toisen pysähdyksen jälkeen, että hän on menettänyt pelin. Vastustaja oli keskikovilla renkailla selvästi häntä nopeampi.

– Tiesin heti, että peli oli pelattu. Ei ollut mitään tehtävissä, joten olin sen jälkeen radalla vain maalitauluna, Verstappen harmitteli.

– Kilpailu kuitenkin vahvisti sen, että olemme kehittyneet kovasti viime vuodesta. Emme silti ole aivan siellä, missä haluamme, koska vastustaja on edelleen meitä nopeampi.

Verstappen teki toisen renkaanvaihtonsa vasta sen jälkeen, kun Hamilton oli päässyt hänen edelleen. Hän palasi radalle Bottaksen eteen ja ajoi lopussa kilpailun nopeimman kierroksen.

Räikkönen ajoi kilpailun poikkeuksellisesti yhdellä pysähdyksellä. Hän lähti matkaan 17:nnestä lähtöruudusta, nousi heti 14:nneksi ja pääsi toviksi kymmenen parhaan joukkoon.

Räikkönen tipahti kärkikymmeniköstä ja MM-pisteiltä ainoalla varikkokäynnillään.

MM-sarjan seuraava kilpailu ajetaan 23. toukokuuta Monacossa.