Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Olympiapaikan välierissä varmistanut suomalaispainija jätti karsintaturnauksen finaalin painimatta nilkkavamman vuoksi

Elias Kuosmasen piti painia sunnuntaina 130-kiloisten finaalissa maailman olympiakarsintaturnauksessa Bulgarian Sofiassa. Kuosmanen jätti kuitenkin molskimelskeen sikseen, koska ei halunnut ottaa pienintäkään riskiä edellispäivänä vioittuneen nilkkansa kanssa.

Tokion olympialaisten maapaikan Kuosmanen varmisti lauantaina kolmella otteluvoitolla.

Kuosmanen siirsi katseensa jo Tokioon. Olympiavalmistelunsa hän aloittaa istumalla pian nokakkain häntä jo viisi vuotta valmentaneen kokeneen Sauli Heinosen kanssa.

– Saulin kanssa piirrämme nyt suunnitelmat lakanalle ja mietimme, mitä kaikkea sitä ehtii ja kannattaa vielä tehdä ennen Tokiota. Vähässä ajassa voi tehdä paljon oikein tai tyystin väärin, Kuosmanen pohti Sofiassa jatkonäkymiä.

"Nallen" neuvoin olympiavalmisteluihin

Olympiapaikan varmistuttua Kuosmanen on ajatellut raskaan sarjan EM-kultamitalistia Juha "Nalle" Ahokasta.

– Nallea kuuntelisin mielelläni. Hän tietää painista paljon ja hän taatusti tajuaa, mihin minun pitää nyt keskittyä. Nallella on myös pilkettä silmässä ja tosi lennokkaat jutut, Kuosmanen kertoi puhelimitse Bulgariasta.

MM-pronssia ja EM-hopeaa 2010-luvulla saalistanut Rami Hietaniemi ehti jo luvata Kuosmaselle painiapua.

– Rami sanoi, että tunti käsipainia onnistuu Nurmossa, koska tahansa, Kuosmanen paljasti.

Kuosmanen työskentelee liikunta-aliupseerina Puolustusvoimien tiluksilla Santahaminassa.

– Meillä on kahden viikon koronakaranteeni ulkomaanreissujen jälkeen. Santahaminaan en siis hetkeen mene, vaan hoidan asioita etänä. Joitakin kokouksia lähiajalle tiedossa jo on.

Kuosmanen painaa 106 kiloa, vaikka olympiapaikka tuli 130 kilon luokassa.

– Painoani voin lisätä paljon. Tosin minun on tarkoin mietittävä, kuinka paljon, jotta ominaisuuteni ja painivahvuuteni eivät kärsi. Helpottaa, ettei tarvitse laihduttaa. Rajut painonpudotukset väsyttävät ja vievät energiaa, Kuosmanen pohdiskeli.