Pikkuleijonat ei syttynyt enää edes selkä seinää vasten – alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen MM-urakka päättyi murskatappioon pronssiottelussa

Suomen maalivahtina pronssiottelussa aloitti Aku Koskenvuo. Kuvassa myös Aleksi Heimosalmi. / IMAGES ON ICE CHRIS TANOUYE / IMAGES ON ICE / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Suomi jäi toisen kerran peräkkäin mitalitta alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kilpailuissa, kun Ruotsi nuiji Pikkuleijonat pronssiottelussa maalein 8–0. Perjantain vastaisena yönä Yhdysvalloissa pelatun ottelun jälkeen joukkueen ilmeet olivat tyhjät.

– Tulos on mitä se on ja vie sanat suustani. Olimme melko ponnettomia mentaalisesti ja fyysisesti, emmekä pystyneet kamppailemaan, Suomen päävalmentaja Petri Karjalainen summasi lehdistötilaisuudessa.

Karjalainen nosti esiin sen, ettei joukkue syttynyt taistelemaan tällä kertaa edes selkä seinää vasten.

– Meillä on isoja pelaajapersoonia, emmekä saata olla aivan tyypillinen suomalainen joukkue. Kun hyvä flow oli päällä, olimme mukana peleissä ja pelasimme kovaa. Monissa tilanteissa odottelimme, mitä tapahtui. Valitettavasti tässä turnauksessa aloimme taistella vasta sitten, kun olimme selkä seinää vasten.

Alkusarjassa Venäjä johti 3–1, mutta Pikkuleijonat käänsi ottelun edukseen voittolaukauskilpailun päätteeksi lukemin 4–3. Tshekki johti kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta Suomi voitti 6–5. Saksasta irtosi flow-voitto lukemin 10–0. Yhdysvallat voitti viimeisen alkusarjapelin 5–4-jatkoajalla.

"Se satutti paljon"

Lohkovoittaja Suomi nahusteli puolivälierässä 2–0-voiton Sveitsistä. Välierässä Venäjä piti aloitteen itsellään, vaikka Pikkuleijonat kirikin päätöserässä 5–6:een.

Pronssiottelussa Ruotsin Isak Rosen (2+0) teki avausmaalin jo viiden minuutin kohdalla, ja Simon Robertsson tuplasi lukemat 37 sekuntia ennen erätaukoa.

– Se satutti paljon. Isoin juttu oli se, että ettemme saaneet tehtyä maalia. Loimme tarpeeksi paikkoja, ja maali olisi antanut energiaa. Ruotsin maalivahti oli loistava. Pelaajat blokkasivat laukauksia ja hoitivat irtokiekot, Karjalainen kehui vastustajan asennetta.

Toisessa erässä Ruotsi teki kaksi maalia lisää, ja Pikkuleijonien eväät oli syöty. Ruotsi otti ikäluokassa kolmannen peräkkäisen mitalinsa vuoden 2018 pronssin ja seuraavan vuoden kotikisojen maailmanmestaruuden jatkoksi.

Ruotsi toipui pronssikuntoon

Viime vuonna alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut peruttiin. Tämäkin kausi jää historiaan omituisuuksineen, joihin lukeutuivat esimerkiksi MM-kilpailuiden myöhäinen ajankohta ja tarkat turvatoimet kisojen läpiviemisen takaamiseksi.

– On ollut outo kausi. Juniorisarjat Ruotsissa ovat olleet pysähdyksissä lokakuun lopusta lähtien. Monet pelaajistamme eivät ole pelanneet säännöllisesti siitä lähtien. Kesti muutaman pelin, että saimme vahvistettua itseluottamustamme ja pystyimme näyttämään, että Ruotsista tulee hyviä jääkiekkoilijoita, päävalmentaja Anders Eriksen sanoi kisasivuilla .

Itseluottamuksen palauttaminen onnistui hyvin myös Kanadalle lukemin 1–8 kärsityn välierätappion jälkeen. Kanada kukisti loppuottelussa Venäjän 5–3 ja otti ensimmäisen mestaruutensa sitten vuoden 2013.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut