Fifan puheenjohtaja ei kannata rangaistuksia Superliigaa suunnitelleille seuroille

Infantino sanoo suosivansa kiistoissa aina dialogia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino ei kannata rangaistuksia 12 suurseuralle, jotka aikoivat perustaa Superliigan.

Infantino kuitenkin kommentoi suunnitelmaa Superliigasta mahdottomaksi hyväksyä ja uskomattomaksi. Ainakin toistaiseksi kuopattu Superliiga nostatti laajaa vastustusta muun muassa kannattajissa ja Euroopan jalkapalloliitossa Uefassa.

Liiga koettiin kyseisten seurojen omistajien ahneeksi hankkeeksi ja etenkin paikalliskannattajien mielipiteiden sivuuttamiseksi. Kritiikkiä herätti myös liigan osittain suljettu malli. Kyseiset seurat olisivat samalla vetäytyneet Mestarien liigasta.

– Tietyillä teoilla pitäisi olla seurauksensa, ja jokaisen on kannettava vastuunsa. Täytyy kuitenkin aina olla tarkkana puhuessaan rangaistuksista. Esimerkiksi seuraa rankaisemalla samalla rankaisee pelaajia, valmentajia ja faneja, joilla ei ole ollut asiassa osaa eikä arpaa, Infantino sanoi ranskalaislehti L'Equipelle.

Infantinon mukaan marssijärjestys mahdollisten rangaistusten antamisessa ovat kansalliset lajiliitot, sitten Euroopan jalkapalloliitto ja viimeisenä Fifa.

– Suosin aina dialogia kiistoissa, myös kaikkein herkimmissä tilanteissa, Infantino sanoi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut