Golfin haastajakiertue palaa vuoden tauon jälkeen Vierumäelle

Taloudellisen palapelin palaset kasassa, viime vuonna peruutuksen aiheuttanut koronatilanne ainoa uhka.

Suomen tämän hetken ykköspelaaja Sami Välimäki kilpaili Vierumäen Challenge tourin kisassa ensi kertaa amatöörinä vuonna 2017. Leevi Vähälä

ESS

Mikäli koronapandemian aiheuttamat kokoontumis- ja matkustusrajoitukset sallivat, Vierumäen Cooke-kentällä nähdään taas huippugolfia elokuun alussa, kun siellä pelataan Challenge Tourin ohjelmaan kuuluva Vierumäki Finnish Challenge.

Viime kädessä vuoden tauon jälkeen viidettä kertaa pelattavan kilpailun järjestelyt ovat kiinni aluehallintoviraston ja Rajavartiolaitoksen linjauksista. Palkintosummaltaan 200 000 euron arvoisen tapahtuman taloudellisen palapelin palaset ovat jo loksahtamassa paikoilleen.

Haastajakiertueella Euroopan terävimmän kärjen tuntumassa olevat pelaajat kamppailevat kauden aikana noususta pääkiertueelle. Vierumäelle odotetaan nimivahvaa joukkoa 5.–8. elokuuta.

Vierumäellä on vuodesta 2016 nähty useita maailmanlistan top-100:aan sittemmin nousseita ja päätourilla voittoon yltäneitä pelaajia kuten Sami Välimäki, Robert MacIntyre, Antoine Rozner, Erik van Rooyen, Dylan Frittelli, Thomas Detry ja Rasmus Højgaard.

Finnish Challenge on kerännyt Vierumäelle myös paljon yleisöä seuraamaan esimerkiksi Oliver Lindellin suorituksia. Mirja Hussain

Vierumäki Golf Club vastaa kilpailun järjestelyistä ensimmäistä kertaa yksin ilman viime vuonna konkurssiin hakeutuneen emoyhtiön tarjoamaa tukea ja synergiaa. Se on toimitusjohtaja Jan Ruohon mukaan myös uusi mahdollisuus.

– Olemme kyenneet vahvistamaan omaa organisaatiotamme, ja yhteistyötä on päästy uudelta pohjalta rakentamaan muun muassa hotellitoimintaa Vierumäellä aloittavan Holiday Clubin kanssa, kertoo Ruoho tiedotteessa.

Vierumäki Golf Clubin osake-enemmistö myytiin alkuvuodesta Lahden Golfin uudelle tytäryhtiölle Päijät-Hämeen Golfille. Lahden Golfin puheenjohtaja Harri Leino on nyt myös Vierumäki Golf Clubin puheenjohtaja.

Olemme vakuuttuneita siitä, että tapahtuma voidaan järjestää taloudellisesti kestävästi.

Vierumäki Golf Clubin puheenjohtaja Harri Leino

– Tilanne näyttää taloudellisesti hyvältä, kiitos myyntiorganisaation tekemän hyvän työn. Olemme vakuuttuneita siitä, että tapahtuma voidaan järjestää taloudellisesti kestävästi. Terveysturvallisuus vaatii meiltä luonnollisesti huolellisuutta, mutta siinä suhteessa golfilla on ulkoilmalajina useita etuja puolellaan, korostaa Leino tiedotteessa.

Leinon mukaan kansallisesti merkittävä kilpailu tukee erinomaisesti Lahden Golfin urheilullista profiilia ja seuralle perinteisesti tärkeää kasvatustyötä. Siinä sivussa koko suomalainen kilpagolf saa piristysruiskeen.

– Voimme kilpailun avulla olla luomassa polkua eteenpäin paitsi omille pelaajillemme, myös muille lajissa huipulle pyrkiville nuorille.

Suomen golfliitolle Vierumäen kilpailu on tärkeä palanen pelaajakehityksen näkökulmasta. Golfliitto hallinnoi kilpailun myötä promoottorin käyttöön tulevaa 50 vaihtokortin pottia. Vaihtokortit mahdollistavat pelimahdollisuuksien tarjoamisen useille kansallisen kärjen tuntumassa oleville pelaajille.

– Painopiste on ammattilaisuuttaan aloittelevien siirtymävaiheessa olevien pelaajien tukemisessa. Lisäksi luomme alkukaudesta näytön paikkoja Challenge Tourilla jo pitempään pelanneille ammattilaisille, joiden oma kategoria ei riitä suoraan kilpailupaikkaan, kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen sanoo.

Myös Keimolassa heinäkuussa pelattavaan Nordic Leaguen osakilpailuun saadaan lisäporkkana, kun pelaajat kamppailevat rahapalkintojen lisäksi kahdesta villistä kortista Vierumäen kilpailuun.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut