Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Ajon tallin teinikuljettaja Acosta jatkoi voittotahtia Moto3:ssa

Aki Ajon johtaman tallin 16-vuotias Pedro Acosta jatkoi voittokulkuaan ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa. Espanjalaisteini voitti Moto3-luokassa jo kolmannen peräkkäisen kilpailunsa, kun hän kaasutteli ykköseksi Jerezissä.

Acosta on ajanut kauden kaikissa neljässä kilpailussa kärkikolmikkoon. Hän johtaa MM-sarjaa 51 pisteen erolla Italian Niccolo Antonelliin.

– Vuoden lopussa haluan olla merkittävä kuljettaja, Acosta sanoi voittajahaastattelussa ja omisti voittonsa äidilleen Espanjassa sunnuntaina vietettävän äitienpäivän kunniaksi.

Hän avasi kauden kakkossijalla, mutta on ajanut sen jälkeen pelkkiä voittoja. Jerezissä Acostan voitto ratkesi, kun kolme lähintä kilpailukumppania kolaroi radan viimeisessä mutkassa. Ajo Motorsportia edustava ja KTM-pyörällä ajava Acosta oli kolmantena ennen päätöskierrosta, nousi kuutosmutkassa johtoon ja piti paikkansa.

Turkkilainen Deniz Öncü yritti Acostan ohitusta sisäkautta, mutta Acosta ei päästänyt tätä ohi. Öncü menetti tasapainonsa ja osui Espanjan Jaume Masiaan, joka puolestaan aiheutti Etelä-Afrikan Darryn Binderin kisan menemisen pilalle.

Toiseksi ajoi Italian Romano Fenati, kolmas oli Espanjan Jeremy Alcoba.