Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Samooja pääsee taistelemaan voitosta Teneriffalla, nousi jakamaan kärkipaikkaa: "Se oli ihan kunnon työpäivä"

Kalle Samooja pääsee sunnuntaina hyvistä asemista tavoittelemaan uransa ensimmäistä voittoa golfin miesten Euroopan-kiertueella. Samoojaa jakaa Teneriffalla kärkipaikan saksalaisen Nicolai von Dellingshausenin kanssa.

Samooja otti kiinni saksalaisen neljän lyönnin etumatkan pelaamalla 66 lyönnin kierroksen. Johtopaikalla jatkava von Dellingshausen käytti lauantain kierrokseen 70 lyöntiä. Kumpikin on yhteistuloksessa 196 lyöntiä, 17 lyöntiä alle par-vauhdin.

Samoojan mukaan päivä ei ollut helppo hyvästä tuloksesta huolimatta.

– Se oli ihan kunnon työpäivä. Tänään ei tulos tullut helpolla, mutta sen takia sijoitus ja tulos tuntuvat toki entistä paremmalta, Samooja kertasi tiedotteessaan.

Hän teki kierroksella kuusi birdieä. Päivän ainoa bogi tuli väylällä kymmenen.

– Lyömisen kanssa oli vähän haasteita, mutta kohtalaisen lämpöinen lähipeli piti hienosti pelissä mukana, eikä tullut takapakkia, Samooja sanoi.

Lyönnin päässä kärkikaksikosta on Etelä-Afrikan Dean Burmester, kahden lyönnin päässä kolme pelaajaa.

Viime kaudella Samooja oli kertaalleen kiertueella toinen ja kerran kolmas.

Kilpailun muista suomalaisista Mikko Korhonen ja Sami Välimäki jakavat 44. sijaa ennen päätöspäivää. Korhonen pelasi ilman bogeja 67 lyönnin kierroksen.

– Putteri käyttäytyi ihan kohtalaisen hyvin, ja pari hyvää lyöntiäkin eksyi joukkoon, Korhonen kommentoi tiedotteessaan.

Välimäelle kilpailu on paluu kiertueelle parin kuukauden tauolta. Lauantaina nokialainen pelasi 68 lyönnin kierroksen kuuden birdien säestämänä.

Tapio Pulkkanen on 76. sijalla.