Pikkuleijonat kaatoi MM-jäillä Saksan 10–0

Samu Tuomaala ja Samu Salminen. Kuva on ottelusta Venäjää vastaan. AFP / LEHTIKUVA

Milja Rämö, Mari Areva, Raiko Häyrinen / STT

Pikkuleijonat leikitteli murskavoiton Saksasta alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kilpailujen kolmannessa ottelussaan. Suomi voitti pelin lukemin 10–0 ja johtaa B-alkulohkoa kolmella voitolla.

Ensimmäinen erä päättyi Pikkuleijonien ollessa jo 5–0-johdossa.

Yhdysvalloissa varhain aamulla Suomen aikaa pelatussa ottelussa Niko Huuhtanen ja joukkueen kapteeni Samu Salminen tekivät molemmat kaksi maalia. Salminen nappasi lisäksi syöttöpisteen.

Yhteen maaliin ja kahteen syöttöön ylsivät Samu Tuomaala, Ville Koivunen ja Sami Päivärinta.

Tuomaala ja Koivunen jakavat MM-turnauksen pistepörssin kärkipaikkaa Venäjän Matvei Mitshkovin ja Nikita Tshibrikovin sekä Kanadan Francesco Pinellin kanssa.

Suomen maalilla Juuso Helomaa teki kisadebyyttinsä ja torjui nollapelissä 23 kertaa. Paine pysyi vahvasti Saksan päädyssä, sillä suomalaiset laukoivat kohti maalia yhteensä 43 kertaa.

– Tietenkin tämä oli kiva hetki minulle. Oli suuri kunnia aloittaa turnaus tällä tavalla ja kaverit tekivät pelistä minulle helpon, Helomaa kiitteli.

Suomen ja Saksan kanssa samassa lohkossa pelaavat Venäjä, Yhdysvallat ja Tshekki. Suomi voitti avausottelussaan Venäjän voittomaalikilpailussa 4–3. Tshekki kaatui tiukan takaa-ajon jälkeen luvuin 6–5.

Pikkuleijonat pelaa lohkovoitosta Yhdysvaltoja vastaan

Suomi kohtaa sunnuntaina viimeisessä alkulohkopelissään isäntämaa Yhdysvallat ja voi varmistaa B-alkulohkon kärkipaikan voitolla.

– Se on iso peli meille, se on iso peli Yhdysvalloille. Meille oli tänään ehkä vaikeampaa säilyttää malttimme ja pelata hyvin yksinkertaista jääkiekkoa, pysyä tehokkaina ja tehdä maaleja. Uskon meidän olevan nälkäisiä huomenna. Haluamme pelata hyvän pelin Yhdysvaltoja vastaan ja saada haluamamme tuloksen, Suomen päävalmentaja Petri Karjalainen sanoi kisasivuilla .

– Puhuimme joukkueen kanssa ja teimme selväksi, ettemme mieti lopputulosta. Pelaamme vain selkeät 60 minuuttia, teemme pienet asiat oikein ja pidämme ajatukset niissä. Olen ylpeä kavereista, kapteeni Salminen sanoi.

Brad Lambert, Verner Miettinen ja ykkösmaalivahti Aku Koskenvuo huilasivat Saksaa vastaan, mutta ovat päävalmentaja Karjalaisen mukaan valmiina pelaamaan Yhdysvaltoja vastaan. Venäjää vastaan loukkaantunut Oliver Kapanen saattaa myös palata jäälle MM-turnauksen jatkuessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut