Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Miesten jalkapalloliiga toivoo katsomojen avautuvan pian, seuroilla on viime kesältä kokemusta koronaturvallisista ottelujärjestelyistä

Sisäpalloilulajeissa suomalaisseurat ovat joutuneet pelaamaan talvikauden pääosin ilman yleisöä, mutta sama koskee nyt myös ulkona pelattavia lajeja. Huhtikuussa kahdella ottelulla alkanut miesten jalkapalloliiga toivoo, että katsojat pääsisivät pian lehtereille.

Koronavirustilanteen helpottuminen tuo liigalle toivoa, sillä erilaisia rajoituksia puretaan hiljalleen.

– Tervehdimme ilolla nyt tehtyjä linjauksia, mutta ehdottomasti terveys edellä menemme koko ajan. Koronatilanteen kehittyminen viime viikkoina on ollut kuitenkin erittäin myönteistä ja uskomme, että tämän suunnan jatkuessa voimme lähiviikkoina nähdä katsojia jo kaikilla liigan stadioneilla, kommentoi Veikkausliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen tiedotteessa.

Jalkapallon ottelut ovat ulkotilaisuuksia, joissa jokaiselle katsojalle on oma paikka.

– Seuroillamme on vuosikausien kokemusta vastuullisten tapahtumien järjestämisestä viranomaisten kanssa. Tästä hyvä osoitus oli myös viime kausi, jolloin yhdestäkään ottelusta ei lähtenyt liikkeelle todennettua tartuntaketjua, Kankkunen korostaa.

Liiga jatkuu sunnuntaina ja maanantaina kauden ensimmäisellä täydellä kierroksella.

Sunnuntaina pelataan Kuopiossa KuPS–HJK, ja samat joukkueet kohtaavat 8. toukokuuta Olympiastadionilla Suomen cupin loppuottelussa.

Maanantaina liigaohjelmassa on viisi ottelua, joissa kentälle pääsevät myös sarjanousijat AC Oulu ja KTP. AC Oulu isännöi Ilvestä, ja KTP pelaa SJK:n vieraana Seinäjoella. Päivän muut ottelut ovat Honka–IFK Mariehamn, FC Lahti–Inter ja HIFK–Haka.