Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Pesäpallon Itä–Länsi lykkääntyy elokuulle – järjestäjät toivovat, että perinnetapahtuma voidaan tarjota kaikessa laajuudessaan yleisölle koronarajoitusten hellittäessä

Pesäpallon Itä–Länsi-ottelut siirtyvät koronatilanteen takia heinäkuulta elokuuhun. Porissa järjestettävän tapahtuman uusi ajankohta on 6.–7. elokuuta.

Pesäpalloliitto teki torstaina tapahtuman lykkäyspäätöksen yhteistyössä Pesäkarhujen kanssa. Porin kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

– Itä-Länsi on kokoluokaltaan huomattavasti suurempi tapahtuma kuin normaali superpesisottelu, eikä meillä nykyisillä tiedoilla ole täyttä varmuutta exit-strategian yksityiskohdista, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine perusteli siirtopäätöstä liiton tiedotteessa.

– Vastuullisina järjestäjinä asetamme joka tapauksessa etusijalle kaikkien ihmisten terveysturvallisuuden, kun Itä-Länteen saapuu pelaajia ja katsojia eri puolilta Suomea.

Valo näkyy tunnelin päässä

Järjestäjien tavoitteena on, että tapahtuma voitaisiin tarjota täydessä laajuudessaan yleisölle koronarajoitusten mahdollisesti hellittäessä.

– Oletuksemme mukaan epidemiatilanne kehittyy suotuisasti ja elokuuhun mennessä rajoituksia voidaan purkaa, mikä mahdollistaa tapahtuman toteutuksen taloudellisessakin mielessä, Saine jatkoi.

Viime vuonna Itä–Länsi-perinne katkesi ensi kertaa sotien jälkeen juuri koronapandemian takia. Viime vuodelle tai nyt heinäkuulle hankitut pääsyliput kelpaavat myös elokuun tapahtumaan.

– Ajankohdan siirrolla haluamme varmistaa katsojille ja kaikille toimijoille upean arvo-otteluelämyksen terveysturvallisesti välivuoden jälkeen, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta korosti.

Itä–Länsi-tapahtuma järjestetään nyt ensi kertaa Porissa.