Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Samu Tuomaala johti Pikkuleijonien takaa-ajoa

Samu Tuomaala heittäytyi ratkaisijan rooliin jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisojen toisessa ottelussa. Tuomaala viimeisteli 19 sekuntia ennen peliajan loppua Suomen 6–5-voittomaalin ottelussa Tshekkiä vastaan Friscossa Texasissa.

Tuomaala oli ärhäkkäänä pelin ratkaisuhetket, sillä hän viimeisteli myös Suomen 4–5-kavennuksen ja syötti Samu Salmisen 5–5-tasoituksen. Tuomaala teki tärkeät maalinsa ylivoimalla.

Suomi nousi ottelun lopussa kahden maalin tappioasemasta voittoon alle kahdeksassa minuutissa.

Pikkuleijonat aloitti turnauksen voittamalla Venäjän voittolaukauksin, ja Tshekki-voitto nosti Suomen B-lohkon kärkipaikalle.

– Kova taistelu ja olimme myös hieman onnekkaita, päävalmentaja Petri Karjalainen totesi Kansainvälisen jääkiekkoliiton nettisivuilla .

– Meillä oli isoja ongelmia koko pelin ajan, mutta jotenkin joukkue keksi silti keinot voittaa.

Puolet maaleista ylivoimalla

Pikkuleijonien sitkeys tuli selväksi jo ottelun alkupuolella, kun Tshekki oli karannut neljässä minuutissa 2–0-johtoon.

Takaa-ajo alkoi Ville Koivusen maalista ensi erässä. Toisessa erässä Miko Matikka ja Aleksi Heimosalmi veivät maaleillaan Suomen johtoon ennen kuin peli kääntyi vielä kerran Tshekkien eduksi.

Päävalmentaja arvosteli Venäjä-pelin jälkeen Suomen ylivoimaa, mutta Tshekki-pelissä joukkue onnistui ylivoimalla yhteensä kolme kertaa.

– Aloimme laukoa enemmän ja pelasimme ylivoimatilanteet muutenkin aggressiivisemmin. Lisäksi meillä oli aina yksi pelaaja maalilla, joten vastustajan maalivahti ei voinut seurata peliä häiriöttä, Koivunen taustoitti ylivoimaonnistumisia.

Venäjä-pelissä rajusti kaatunut Oliver Kapanen oli poissa kokoonpanosta, mutta saattaa vielä pelata kisoissa.

– Toivon joukkueen ja pojan itsensä puolesta, että hän pelaa vielä tässä turnauksessa. Luotan siihen, että se onnistuu, päävalmentaja Karjalainen kertoi.