Itselleen arvosanan 8,5 antanut Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä heräsi uuteen päivään pystypäin: "Tämä vuosi oli mahtava"

Tommi Niemelä on aloittanut jo ajatustyön ensimmäisen päävalmentajakautensa purkamiseksi. Jaakko Stenroos / AOP

ESS

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sai sunnuntaisesta katkerasta puolivälierätappiosta huolimatta unta nopeasti sunnuntai-iltana.

– Tällä kertaa uni tuli nopeasti, mutta sen jälkeen heräilin usean kerran. On ihan normaalia, että alkaa loppu- ja ajatustyö, Niemelä sanoi Radio Voiman haastattelussa.

– Päivä valkeni oikein hienosti. Vaikka ulkona on pilvistä, niin aurinko nousee aina.

Niemelä kertoi maanantaina olevansa edelleen ylpeä siitä, mitä joukkue ja koko organisaatio on saanut hänen ensimmäisen päävalmentajakautensa aikana saanut tehtyä. Niemelä muistutti myös, että viimeinen vuosi on ollut kokonaisuudessaan vaikea ammattilaisurheilulle, eikä hänen päävalmentajakautensa alkanut helpossa tilanteessa.

– Jos ei mitään muuta jää mieleen, niin toivottavasti se, että päivästä toiseen on oltu kiinni jatkuvan kehittymisen teemassa, Niemelä kiitteli joukkuetta.

Pelicansin kauden päättyminen korpesi Antti Tyrväistä, joka sairasti talvella koronan ja pelasi playoffeissa vamma seuranaan: "Pettymys on kova, meillä oli kovat tavoitteet"

Vaikea vuosi on myös muuttanut koko suomalaista jääkiekkoyhteisöä. Niemelä on tyytyväinen, että yhteistyöllä on ratkottu yhteisiä ongelmia.

– On ollut tietyssä mielessä nöyrtymisen paikka kiekkoyhteisölle, että mennäänkö kauemmas toisesta vai yhteen.

Niemelä kehui omaa valmennusryhmäänsä ja Pelicansin organisaatiota vuolaasti.

– Annan koko staffille arvosanan 10+ työstä mitä ovat tehneet ja miten ovat lähteneet tähän toimintamalliin. Annan itselleni 8,5, varman keskimallin arvosanan. On pystytty muuttamaan asioita, mutta paljon on tehtävää. Tämä vuosi oli mahtava ja taas tietää, miksi tätä [työtä] tehdään.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut