Pelicansin kaudelle katkera päätös – TPS iski ratkaisumaalin kolme minuuttia ennen loppua

Pelicans on hävinnyt Liigan viidennessä puolivälieräottelussa TPS:lle maalein 1–2. TPS jatkaa välieriin, Pelicansin kausi päättyi.

Tommi Niemelän valmentaman Pelicansin kausi päättyi sunnuntaina puolivälierätappioon Turussa. Jaakko Stenroos / AOP
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

1. erä

Pelicans sai otteluun loistoalun. TPS:llä oli alussa muutama puolittainen maalipaikka, mutta lahtelaisvieraat selvittivät ne helpohkosti ja hyödynsivät pian oman tilaisuutensa.

TPS vei hienon pudotuspelisarjan nimiinsä – kapteeni Björninen tiivisti Pelicansin tunnelmat: "Tämä on aivan karmea pettymys, mitään muuta ei päässä liiku"

Avausmaali syntyi ajassa 4.18. TPS-molari Andrei Karejev torjui Aleksi Laakson laukauksen mutta hukkasi kakkoskiekon hetkeksi silmistään. Hukassa oli myös TPS:n puolustus, ja Filip Chlapik sai suhteellisen rauhassa tuikata karat sisään.

TPS loi tasakentällisin enemmän tilanteita, mutta turkulaisten vauhdikas hyökkääminen ja aktiivinen prässi avasivat paikkoja myös Pelicansin vaarallisille vastahyökkäyksille silloin kun paine saatiin purettua.

Toinen erä käynnistyy tasavajaalla. Pelicansin Iikka Kangasniemi ja TPS:n Juhani Jasu pantiin salomonintuomiolla jäähyaitioon pienestä keskinäisestä nahinasta.

Pelicansin Patrik Bartosakille ja TPS:n Karejeville merkittiin kummallekin avauserästä kuusi torjuntaa.

Pelicansin Filip Chalipik napautti ensimmäisessä erässä Pelicansin johtoon TPS:n maalin kulmalta. Jaakko Stenroos / AOP

2. erä

Pelicans koki kovia sydämentykytyksiä heti erän alkusekunneilla. Niclas Almari hukkasi kiekon oman maalin takana, ja TPS:n huippulupaus Juuso Pärssinen pääsi nokikkain Patrik Bartosakin kanssa. Bartosak piti jään peitossa ja teki Pärssisen yrityksen tyhjäksi.

Lahtelaispuolustuksesta Matias Rajaniemi joutui poistumaan pukukopin puolelle kesken erän. Rajaniemi sai kiekon kipeästi kylkeensä, eikä hoivaustoimenpiteet vaihtopenkin puolella riittäneet.

Erän puolivälissä tunteet kuumenivat hiukan. TPS:n Ruslan Ishakoville oli tulossa kampitusjäähy, ja vihellyksen soitua Pelicansin Frank Gymer otti TPS:n Lauri Pajuniemen niskan puolelta pieneen halausotteeseen. Pajuniemi hermostui pahanpäiväisesti ja takoi muutaman mojovan iskun jäähän kaatunutta Gymeriä päähän. Gymer ja Pajuniemi saivat kumpikin kakkoset, joten Ishakovin kampitusjäähyn myötä Pelicans pääsi ylivoimalle. Ykköskentällinen pyöritti pitkän ajan pakkopeliä TPS-päädyssä, muttei saanut maalia aikaan.

Pelicans näytti pääsevän johtoasemassa päätöserään, mutta TPS rankaisi tylysti erän viimeisellä sekunnilla. TPS kaapi aloitusvoiton neljä sekuntia ennen erän loppua, ja puolustaja Eemil Viro riensi iskemään kiekon rysään juuri ennen summerin pärähtämistä. Päätöserään lähdetään tasatilanteesta 1–1.

"Voitto Lahelle" jäi Pelicansilta hakematta – yksi halpa maali jätti aihetta jossitteluun ja syvään potutukseen

3. erä

Puolustuspään aloitustappio koitui Pelicansin vahingoksi toisen erän lopussa, ja sama oli toistua kolmannen erän alkupuolella. Mikael Pyyhtiä ja Lauri Pajuniemi pääsivät peräkkäin yrittämään huippupaikasta maalintekoa, mutta Patrik Bartosak venyi vetojen tielle. Tilanteen jälkeen Bartosak keräili itseään hieman tuskaisen näköisenä, mutta pystyi jatkamaan peliä.

Ajassa 46.47 Pelicans pääsi ylivoimalle Juhani Jasun jouduttua jäähylle. Aiemmin sarjassa Pelicans on rankaissut turkulaisten jäähyistä tehokkaasti, mutta tänään ottelun neljäskin ylivoima päättyi tuloksettomana.

TPS sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa ajassa 53.09 Elias Vilénin otettua huitomisjäähyn. Pelicans TPS:n vaarallisen pyörityksen ja selvisi alivoimasta kuivin jaloin.

Ajassa 56.36 TPS iski. Kokenut puolustaja Ville Lajunen heitti kiekon maalille, ja Topias Haapanen ohjasi ilmasta sisään aivan Bartosakin nenän edestä. Maali oli Haapaselle, 22, Liigassa playoff-uran ensimmäinen.

Pelicans otti aikalisän runsas minuutti ennen loppua. TPS kuitenkin puolusti tarkasti, eikä Pelicans saanut lainkaan pakkopeliä aikaan. TPS voitti ottelun 2–1 ja ottelusarjan 3–2. Turkulaisten kausi jatkuu mitalipeleissä, Pelicansin kausi päättyi.

Pelicansin kauden päättyminen korpesi Antti Tyrväistä, joka sairasti talvella koronan ja pelasi playoffeissa vamma seuranaan: "Pettymys on kova, meillä oli kovat tavoitteet"

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut