Jatkaako Pelicans mitalipeleihin vai kesälomalle? Tässä kokoonpano puolivälierien huipennukseen

Pelicansin ja TPS:n välinen ratkaiseva viides puolivälieräpeli alkaa Turussa kello 16.

Patrik Bartosak aloittaa ratkaisevassa puolivälieräottelussa Pelicansin maalinsuulla kuten kaikissa aiemmissakin peleissä. Jaakko Stenroos / All Over Press
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Jääkiekon Liigan välieräparit ratkeavat tänään, kun viimeinenkin puolivälieräsarja eli Pelicansin ja TPS:n välinen taisto huipentuu viidenteen otteluunsa. Pelin voittaja jatkaa mitalipeleihin ja häviäjä kesälomalle.

Pelicansin kokoonpanossa on pieniä muutoksia sitten perjantain ottelun. Merkillepantavin on konkari Antti Tyrväisen paluu kaukaloon kahden ottelun huilin jälkeen. Tyrväinen ottaa paikan Elias Vilénin johtamasta kolmosketjusta. Kokoonpano on ilmoitettu Veikkauksen sivuilla.

Eivät kevään pelit ihan pelkkää nautintoa ole, sanoo Pelicans-legenda Jan Latvala – ratkaisuottelun lähtötilanne näyttää kuitenkin lupaavalta: "Pelicansilla ei ole samanlaisia kuumakalleja kuin Tepsillä"

Maalinsuulla aloittaa Patrik Bartosak, kuten kaikissa sarjan aiemmissakin peleissä. Bartosakin perjantain ulosajotapaus ei edennyt kurinpitokäsittelyyn, kuten ESS lauantaina uutisoi.

Pelicansin kokoonpano on elänyt viikon mittaan, kun ottelusarja on pelattu tiiviillä rytmillä. Perjantain otteluun muutoksia oli jo tehty hiukan enemmän kuin aiempiin. Päävalmentaja Tommi Niemelä kertoi pelin jälkeen, että osa muutoksista oli suunniteltua rotaatiota mutta osa "pakotettuja". Niemelä ei tarkentanut, keiden poissaolot johtuivat terveydellisistä syistä.

– Saimme hienot sisääntulot Artturi Toivolalta ja Frank Gymeriltä. Mahtavat suoritukset heiltä ensimmäisiin pleijaripeleihin, toivat energiaa sisään. Osa muutoksista oli osa meidän suunnitelmaa, mutta osittain jouduttu reagoimaan kuten pleijareissa aina joutuu, Niemelä sanoi perjantaina.

Ratkaiseva puolivälieräottelu alkaa Turun Gatorade Centerissä tänään kello 16. Telia ja C More televisioivat ottelun. Radio Voiman ottelulähetys alkaa kello 15 Päijät-Hämeessä taajuudella 98,6 MHz (Itä-Häme 94,9 MHz) ja kanavan verkkosivuilla.

Pelicansin kokoonpano 5. puolivälierään:

Hyökkäys:

Iikka Kangasniemi - Hannes Björninen - Waltteri Merelä

Rudolf Cerveny - Filip Chlapik - Jonatan Tanus

Otto Nieminen - Elias Vilén - Antti Tyrväinen

Frank Gymer - Artturi Toivola - Miika Roine

Puolustus:

Niclas Almari - Casimir Jürgens

Matias Rajaniemi - Julius Bergman

Joonas Jalvanti - Veeti Vainio

Aleksi Laakso

Maalivahdit:

Patrik Bartosak (Jasper Patrikainen)

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut