Pelicans piti pintansa – Hannes Björninen loisti kirkkaimpana tähtenä, katso video kapteenin maaleista

Pelicans löi TPS:n neljännessä kamppailussa maalein 5–3. Ratkaiseva kamppailu odottaa sunnuntaina Turussa.

Pelicans käänsi ottelun kulun toisessa erässä. Tässä juhlitaan Filip Chlapikin 4–1-maalia. Tomi Natri / All Over Press

Mikael Hoikkala, Eerikki Lyytikäinen

1. erä

Torstain tapaan pelin alku oli Pelicansille vaikea, ja TPS käytti kotijoukkueen haparoinnin nopeasti hyväkseen. Turkulaisten nopea vastahyökkäys oli ensin johtamassa Pelicans-hyökkääjä Aleks Haatasen kiinnipitämisjäähyyn, mutta tuomiota ei koskaan pantu täytäntöön, sillä TPS teki siirretyn rangaistuksen aikana maalin. Puolustaja Aleksi Anttalainen pommitti vastustamattomasti yläkulmaan ajassa 3.05.

Takaiskun jälkeen Pelicans paransi. Ykkösketjun hyvä hyökkäysvaihe johti TPS-pakki Johan Ivarssonin jäähyyn ajassa 7.25. Ylivoiman ensimmäinen minuutti näytti lupaavalta, mutta tulosta ei tullut, ja jälkimmäinen minuutti jäi heikoksi.

Erä oli kokonaisuutena huomattavasti vauhdikkaampaa ja viihdyttävämpää peliä kuin torstain taisto suurmmilta osin oli. Tilanteita oli molemmissa päissä, mutta Pelicans oli liikaa ykkösketjunsa varassa eikä saanut tulosta.

Pelicansin maalilla Patrik Bartosakille kirjattiin kahdeksan torjuntaa. TPS-virkaveli Andrei Karejeville torjuntoja kertyi yhdeksän.

2. erä

Mitä liene käärmekeittoa oli lahtelaismiehistö ensimmäisellä erätauolla nauttinut, mutta joukkue oli kuin uudesti syntynyt. Kuin napin painalluksesta Pelicans alkoi voittaa kamppailuita ja sai otteen itselleen.

Mutta yhden miehen voimannäytteen isännät kuitenkin tarvitsivat ennen kuin kiekko meni turkulaisten maaliin.

Ja se mies oli kukas muukaan kuin Hannes Björninen. Kultakypärä teki ajassa 24.42 todellisen tahtomaalin. Ensin Björninen teki loistavaa maskia ja lapioi sen jälkeen voimalla ja kaamealla tahdolla kiekon ohi Andrei Karejevin. Tommi Niemelä päätti laittaa Kaanien ykkösvitjan heti tasoituksen jälkeen uudestaan jäälle. Se kannatti, sillä Björninen teki 2–1-johtomaalin loistavasta Casimir Jürgensin syötöstä. Maali syntyi ajassa 25.18.

Sekään ei vielä riittänyt vauhtiin päässeelle kotijoukkueelle. Nuorisovitja Juuso Jämsen-Elias Vilén-Aleks Haatanen löi paineen hyökkäyspäähän, ja Jämsen pystyi pelaamaan vetopaikan Matias Rajaniemelle, jonka suht löysä jäänuoliainen valui Karejevin selän taakse. Maali tuli ajassa 27.36.

Erän toinen puolikas oli jäähyjen sävyttämä. Enemmän ylivoimaa pääsi pelaamaan Pelicans, ja kerran joukkue vielä onnistuikin. Joel Janatuinen ei ehtinyt istua boksissa kuin 24 sekuntia, kun punalamppu hehkui lämpimänä Karejevin takana. Viimeistelijänä kunnostautui Filip Chlapik. Syötöt kirjattiin Iikka Kangasniemelle ja Joonas Jalvannille.

3. erä

Pelicans tasoitti puolivälieräsarjan Turun Palloseuraa vastaan 2–2:een. Selkä seinää vasten pelannut lahtelaisjoukkue osoitti luonnetta voittamalla maalein 5–3. Ratkaiseva viides matsi pelataan sunnuntaina Turussa.

Pelicans kerjäsi päätöserän alussa verta nenästään. Ensinnäkin joukkue aloitti erän alivoimalla, kun Jonatan Tanus otti kakkoserän päätössekunneilla typerän jäähyn. Sen lahtelaiset vielä selvittivät, mutta Rudolf Cervenyn kakkonen ajassa 42.40 oli liikaa. Vaikka Kaanit ehti juuri ja juuri täysilukuiseksi, pääsi Petteri Wirtanen survomaan maalin edestä 4–2-kavennuksen.

Erän puolivälissä Casimir Jürgens sai kiinnipitämisjäähyn, mutta Pelicans pelasi uhrautuvaa alivoimaa.

Mitä pidemmälle päätöserä eteni, sitä enemmän Tepsi alkoi ottaa riskejä. Paine oli ajoittain hurja lahtelaispäädyssä, mutta isäntien taisteluasenne oli ihailtavaa. Viimeisenä lukkona toimi Patrik Bartosak.

Välillä Pelicansin vaihtojen pituudet venähtivät liian pitkiksi, ja pelaajat joutuivat taistelemaan väsyneillä pohkeilla.

TPS veti Andrei Karejevin pois maalilta jo kolme minuuttia ennen summeria. Se kostautui ajassa 58.25, kun Hannes Björninen kruunasi huippuiltansa laittamalla kiekon tyhjiin. Se oli Björnisen playoff-uran ensimmäinen hattutemppu.

Petteri Wirtanen pääsi vielä lopussa kaventamaan kuudella neljää vastaan loppulukemiksi 5–3.

Upea coast to coast -maali jäi Veeti Vainiolle laihaksi lohduksi – "Parempi, etten sano jäähyistä mitään"

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut