Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Nelosketjun Juho Keränen paketoi Kärppien pehmeän kauden

HIFK:n luottohyökkääjä Juho Keränen iski torstaina Oulussa ratkaisevan 5–2-osuman tyhjään maaliin ja päätti samalla Kärppien tuskaisen kauden jääkiekkoliigassa.

HIFK oli selkeästi edellä oululaisryhmää kaikissa kolmessa puolivälieräpelissä. Helsinkiläiset marssivat neljän joukkoon voitoin 3–0.

– Me teimme Kärppiä enemmän töitä. Saimme tylsytettyä Kärppien terävimmät hyökkäykset karvaamalla ja puolustamalla, Keränen arvioi joukkueiden suurinta eroa.

Kärpissäkin aiemmin pelannut Keränen muodosti Micke-Max Åstenin ja Miro Väänäsen kanssa IFK:n neloskentän, joka normaalin puolustustyönsä lisäksi iski kovia tehoja hyökkäyspäässä. Åsten oli sarjassa joukkueensa tehokkain pelaaja pistein 2+3.

– Saimme balanssiin oman viisikkomme pelin. Uskalsimme olla aktiivisia ja karvata lujaa, mutta silti tasapaino säilyi, Keränen sanoi.

HIFK aloittaa välieräsarjansa kotikentällään viikon päästä torstaina. Vastustaja selviää myöhemmin.

Vastuuvalmentaja Mikko Mannerin päätöskausi Kärppien peräsimessä oli epäonnistunut. Runkosarjan suuret pelilliset ongelmat seurasivat joukkuetta myös puolivälieriin.

– Tämä oli suuri pettymys, ja kausi oli fiasko. Oma osaamiseni ei riittänyt, enkä saanut joukkuetta pelaamaan sillä tasolla kuin olisi pitänyt, Manner tuskaili C Moren haastattelussa.