Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahti Historic Rallyn yhteydessä tehdään historiaa – samassa kilpailussa ajetaan myös SM-pisteistä

Kansainvälinen Lahti Historic Rally on järjestetty Lahdessa vuodesta 2002 alkaen vuosittain, paitsi viime vuonna, kun koronaviruspandemia sotki kansainvälisen kilpailun suunnitelmat. Tämän vuoden elokuussa, jos rajoitukset niin sallivat, ohjelmassa on taas Lahti Historic Rally, mutta sen lisäksi samana viikonloppuna, 13.–14. elokuuta, Lahdessa ajetaan myös SM-sarjan osakilpailu.

Lahdesta tuli SM-osakilpailun näyttämö, kun kävi ilmi, ettei Oulu pysty järjestämään syyskuun alkuun kaavailtua osakilpailua. Kun Oulun tilalle piti etsiä uusi järjestäjä, oli AKK-Motorsport yhteydessä Lahti Historic Rallyn järjestäjiin, jotka tarttuivat välittömästi tarjoukseen kiinni.

Koskaan aiemmin ei SM-rallia ja Historic Rally Trophyn kilpailua ole ajettu samassa yhteydessä.

Elokuisen rallin reitti käsittää kaikkiaan kuusi erillistä erikoiskoetta, joista jokainen ajetaan kahdesti. Historic-luokkien autot ajavat kaikki 12 erikoiskoetta, SM-rallissa ajetaan yhdeksän viimeistä erikoiskoetta. Ensimmäinen kilpailupäivä käsittää niin sanotun Sysmän lenkin, kun lauantaina suunta on länteen Lammin lenkille.

Lahti Historic Rally ry:n muodostavat Lahden UA, Päijät-Hämeen UA, Heinolan UA, sekä Lammin UA. Neljän seuran muodostama yhteenliittymä on saamassa vahvistusta, kun uutena tulokkaana yhdistykseen on liittymässä HRCF, eli Historic Rally Club Finland.

Lahdelta tukea Ironman-kisalle ja Historic Rallylle