Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Real Madridin puheenjohtaja: Superliigaa ei ole haudattu, se on valmiustilassa

Espanjalaisen suurseuran Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez kommentoi varhain torstaina Suomen aikaa jalkapallon Superliigaa. Perezin mukaan uutta liigaa ei ole haudattu.

– Projekti on valmiustilassa. Se on edelleen olemassa, Perez sanoi espanjalaisen radioasema Cadena Serin haastattelussa.

Alkuviikosta kohulla lanseerattu 12 joukkueen sarja on saanut rajusti kritiikkiä, ja yhdeksän alkuperäisistä sarjan perustajaseuroista on jo vetäytynyt projektista. Toistaiseksi Perezin edustama Real Madrid, katalonialaisjätti FC Barcelona ja italialainen Juventus eivät ole hylänneet suunnitelmaa. Perezin mukaan FC Barcelona miettii jatkoaan.

– Olen surullinen ja pettynyt. Olemme tehneet kolme vuotta töitä tämän eteen ja taistelleet Espanjan jalkapallon taloustilannetta vastaan. En ole koskaan kokenut samanlaista hyökkäystä kuin nyt Uefan (Euroopan jalkapalloliitto) ja eräiden kansallisten jalkapalloliittojen puheenjohtajien taholta. Se näytti suunnitellulta ja yllätti meidät kaikki, Perez sanoi.

– En ole koskaan kokenut urallani vastaavaa. Ihan kuin olisimme tappaneet jalkapallon. Mehän olemme työskennelleet jalkapallon pelastamisen eteen, hän jatkoi.

Lukuisat eri seurojen kannattajat ovat ajatelleet Superliigasta täysin päinvastoin kuin Perez. Kannattajat ovat nimenomaan kokeneet, että Superliigaan osallistuvat olivat tappamassa jalkapalloa.

"Huippuseurat menettävät rahaa"

Perez väitti myös, että yksi liigassa alun perin mukana olleista kuudesta englantilaisseurasta olisi kylvänyt epäluuloa muihin englantilaisseuroihin. Perez myös syyttää Uefaa siitä, etteivät Superliigan perustajat saaneet mahdollisuutta kertoa ideaansa.

– Uefa aloitti show'n. He saivat meidät näyttämään siltä kuin olisimme pudottaneet atomipommin. He eivät antaneet meille mahdollisuutta selittää. Ei voi olla niin, että huippuseurat menettävät rahaa ja loput ansaitsevat sitä. Rikkaat menettävät nyt paljon rahaa.

Perezin seura Real Madrid voitti keskiviikkoiltana Cadizin Espanjan liigan vierasottelussa 3–0.