Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kauhajoki piti Vilppaan tähdet kurissa ja kavensi Korisliigan finaalisarjan

Kauhajoen Karhu Basket voitti miesten Korisliigan finaalisarjan kolmannen väännön, kun Salon Vilpas kaatui Kauhajoella lukemin 83–71 (42–34). Vilpas johtaa sarjaa voitoin 2–1, mestaruus irtoaa neljällä voitolla.

Kauhajoen avausvoitto johtui etenkin siitä, että joukkue onnistui pitämään Vilppaan syömähampaat kurissa, missä kauhajokelaiset eivät olleet onnistuneet aiemmin.

Kotijoukkueen ykkössentteri TJ Holyfield oli yhä sivussa, mutta Osasumwen Osaghae Jr oli oiva paikkaaja pitäessään vieraiden Jeremiah Woodin pihdeissään. Osaghae saalisti 14 pistettä ja otti 10 levypalloa. Wood jäi tällä kertaa 16 pisteeseen onnistuen vain viidesti pelitilanteessa.

Woodin tavoin kahden ensimmäisen ottelun sankareihin kuulunut Teemu Rannikko jäi parhaastaan, sillä konkarin tilille karttui vain kaksi pistettä. Samoin kävi toiselle suomalaistaiturille, Aatu Kivimäelle, joka jäi kolmeen pisteeseen.

– Meidän piti panostaa Woodin puolustamiseen, se oli ykkösasia. Toinen asia oli, miten puolustamme Rannikkoa ja Kivimäkeä palloscreenitilanteissa. Viime ottelussa emme onnistuneet näissä, mutta nyt onnistuimme paremmin, iloitsi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

Järven poissaolo ei haitannut

Kauhajokelaisia ei haitannut edes tähtipelaaja Okko Järven puuttuminen. Järvi oli mukana kokoonpanossa, mutta hän ei pelannut sekuntiakaan. Osaghaen ohella kotijoukkueen näytöstä johtivat 19 pistettä per mies saalistaneet Collin Malcolm ja Anthony Hilliard sekä takamies Bojan Sarcevic, joka teki 15 pistettä ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä.

Ottelun avauserä päättyi 24–24, mutta Kauhajoki repi toisella neljänneksellä kahdeksan pisteen kaulan, eikä joukkue enää luopunut siitä.

– Ratkaisu syntyi korin alla. Kauhajoki pelasi fyysisemmin kuin aikaisemmin, ja heillä oli siellä iso kaveri (Osaghae), joka oli tämän pelin “X-factor”, kiteytti Vilppaan paras pistemies, 21 pistettä tehnyt Mikko Koivisto.

Neljäs finaaliottelu pelataan perjantaina Salossa.