Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Ilmiömäinen torjunta pelasti TPS:n, Pelicans jäi nollille – puolivälieräsarja siirtyy tasatilanteessa Lahteen

TPS tasoitti puolivälieräsarjan otteluvoitot 1–1:een kaatamalla Pelicansin Turussa lukemin 2–0.

1. erä

Kamppailu alkoi vauhdikkaana ensimmäisistä minuuteista lähtien. Pelicans loi nopeasti kaksi vaarallista tilannetta, kun Elias Vilén ja Antti Tyrväinen pääsivät lyhyen ajan sisään hätyyttelemään läheltä Andrei Karejevin vartioimaa TPS-maalia. Kotijoukkue kesti lahtelaisten alkurynnistyksen ja sai sen jälkeen otteen pelistä.

Ajassa 14.07 turkulaisten Hunajata-maalilaulu pärähti soimaan, mutta kotijoukkueen ilo jäi lyhytaikaiseksi. Puolustaja Ruben Rafkinin laukoma maali hylättiin Pelicansin haastettua tuomion. Osuma hylättiin, koska maskia tehneen Petteri Wirtasen katsottiin syyllistyneen maalivahdin häirintään.

Pelicansin Niemelältä lähti terveisiä: "Toivoisi, että annettaisiin pelata"

Reilu minuutti ennen erän loppua tuomaristo kävi uudestaan tutkailemassa videoita, jälleen TPS:n maalitilanteen vuoksi. Ruslan Ishakovin maaliajon seurauksena kiekko oli lipumassa Pelicans-rysään, mutta Rudolf Cerveny siivosi pelivälineen maaliviivalta selvemmille vesille. Samasta tilanteesta Pelicans-konkari Joonas Jalvannille vihellettiin kiinnipitämisrangaistus.

Lopussa syntyi vielä torikokous TPS:n Lauri Pajuniemen ajettua lujaa Pelicans-maalille ja otettua osumaa maalivahti Patrik Bartosakiin. Pajuniemelle tuomittiin ryntäysrangaistus, ja seuranneesta nokkapokasta jäähylle komennettiin Pelicansilta Waltteri Merelä ja TPS:ltä Markus Nurmi. Toinen erä käynnistyy tasavajaalla.

Bartosakille ja Karejeville kirjattiin kummallekin erästä viisi torjuntaa.

Pelicans jäi telineisiin aggressiivisen TPS:n kynsissä – "Maalin peli, jossa omat tontit pitäisi pystyä käyttämään"

2. erä

Toisen erän alku oli ensimmäistäkin vauhdikkaampi. Erä oli vanhentunut vain 12 sekuntia, kun TPS:n nuoret puolustajat Ruben Rafkin ja Eemil Viro tarjosivat sähläyksellään Sakke Hämäläiselle läpiajon. Viro rikkoi Hämäläistä, ja tuomiona oli rangaistuslaukaus. Iikka Kangasniemen viimeistely-yritys rankkarista päätyi tolppaan.

Puolitoista minuuttia myöhemmin oli TPS:n vuoro saada rankkari. Huippulupaus Juuso Pärssinen sen hankki ja asettui itse myös laukomaan, mutta Patrik Bartosakin patjatorjunta teki yrityksen tyhjäksi.

Ajassa 26.38 nolla meni lopultakin rikki. TPS viritti hyökkäyspään aloituksen jälkeen hienon kuvion, jonka päätteeksi Mikael Pyyhtiä sai helposti viimeistellä uransa ensimmäisen playoff-maalin.

Erä oli TPS:n, ja johtolukemat olisivat voineet kasvaa suuremmiksikin. Paras tontti oli Pärssisellä, joka laukoi ylivoimalla miltei tyhjästä maalista ohi. Pelicansin Bartosakin erän torjuntamäärä oli 11, Karejevin 7.

3. erä

Pelicans haki piristystä kolmanteen erään ketjumuutoksilla. Rudolf Cerveny nostettiin ykkösketjuun ja hänen kanssaan päittäin paikkaa vaihtanut Iikka Kangasniemi siirtyi kakkosvitjaan. Muutoksista huolimatta Pelicansin peli jatkui tahmeana erän avauspuoliskon ajan.

Loppua kohti lahtelaisten hyökkäyspelikin terästäytyi hiukan. Runsaat neljä minuuttia ennen loppua Kangasniemellä aukeni TPS:n möhlimisen seurauksena huippupaikka, mutta Andrei Karejev ryöväsi Pelicans-taiturin ilmiömäisellä torjunnalla. Karejevin koppi oli yksi koko Liiga-kauden komeimmista.

Pelicansin loppukiri vaikeutui kapteeni Hannes Björnisen otettua epäonnisen kampitusjäähyn hyökkäyspäässä reilu minuutti ennen loppua. Lahtelaiset saivat vielä paineen TPS-päätyyn, mutta lopulta TPS karkasi vastahyökkäykseen ja Lauri Pajuniemi viimeisteli loppulukemat tyhjiin. Loppusummerin soitua nähtiin vielä pieni useamman pelaajan nokkapokka, josta ei kuitenkaan mitään vakavampaa kehkeytynyt.

Otteluvoitot puolivälieräsarjassa ovat tasan 1–1. Sarja jatkuu Lahdessa torstaina.