Markkanen seurasi pääosan pelistä vaihtopenkiltä, Chicago otti toisen peräkkäisen voiton.

Suomalaispelaaja Lauri Markkanen joutui tyytymään jämäminuutteihin, kun Chicago Bulls voitti koripallon NBA:ssa Boston Celticsin lukemin 102–96. Chicagolle voitto oli toinen peräkkäinen viiden peräkkäisen tappion jälkeen. Tiistain vastaisen yön ottelun jälkeen Bulls on kiinni paikassa itälohkon pudotuspelikarsintaan.

Markkanen pelasi 19.29, pussitti yhdeksän pistettä, voitti viisi levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Nikola Vucevic pussitti 29 ja Coby White 19 pistettä. Ottelun puolivälissä Chicago oli tappiolla 42–48, mutta sai heittopelinsä toimimaan toisella puoliajalla.

– Heitimme palloa huonosti ensimmäisellä puoliskolla, mutta puolustus piti meidät pelissä, Chicagon päävalmentaja Billy Donovan kiitteli NBA:n verkkosivuilla .

Puolustuksesta kunnostautui esimerkiksi Daniel Theis, joka raatoi yli 28 minuuttia.

– Olemme näyttäneet merkkejä kehittymisestä. Cleveland teki lauantaina 96 pistettä, ja nämä kaksi ottelua ovat hyvä alku. Mutta haluamme tehdä näin joka ilta, emme vain yhdessä ottelussa, jonka jälkeen vastustaja saa viidessä ottelussa peräkkäin 120–130 pistettä. Meidän pitää pelata fyysisemmin, että onnistumme puolustuspelissämme joka ilta, Theis paalutti Chicago Sun-Timesissa .

Theis suitsutti tulokas Williamsia

Markkanen upotti yhden neljästä kolmen pisteen heittoyrityksestään ja neljä kahdeksasta pelitilanneheitostaan. Suomalainen on joutunut totuttelemaan viime aikoina vaihtopelaajan rooliin, kun päävalmentaja Donovan on ajanut uusia miehiä sisään joukkueen peluutukseen.

Vucevic upotti pelitilanneheittonsa 56,5 prosentin tarkkuudella ja oli tarkin avausviisikon miehistä. Puolustuspelissä kunnostautunut Patrick Williams pääsi niukasti heittopaikkoihin, osui 50 prosentin varmuudella ja kasasi kuusi pistettä.

– Puhun paljon "Pat" Williamsille, koska mielestäni hän voi olla yksi parhaista puolustajista tässä liigassa, kun otetaan huomioon hänen kokonsa, fyysiset ominaisuutensa ja syliväli, Theis suitsutti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut