Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

PeKan valmennuksen uhkapeli onnistui toisessa korisfinaalissa – "Oli pieni riski laittaa Rice kolmella virheellä kentälle"

Kotkan Peli-Karhut etenee vääjäämättömästi kohti kolmatta peräkkäistä naisten Korisliigan mestaruutta. 33 pisteellä ensimmäisen finaalin voittanut PeKa joutui maanantaina toisessa loppuottelussa paljon tiukemmalle, ja oli tauolla jopa tappiolla Tapiolan Hongalle. Väkevä vierasjoukkue nousi kuitenkin Espoossa 82–77-voittoon ja on yhden voiton päässä mestaruudesta.

– Honka pelasi hyvin ja sai vähän vauhtia pois. Meiltä todellinen taisteluvoitto. Jos edellinen peli voitettiin hyökkäämällä, niin nyt voitettiin puolustamalla, puntaroi PeKan valmentaja Roope Mäkelä.

Ensimmäisen puolikkaan Honka vei 42–37. Tauolla PeKa ei tehnyt isoja muutoksia, mutta yhden ison päätöksen. Kolme henkilökohtaista virhettä kerännyt Zykera Rice sai jatkaa kentällä. Rice oli 31 pisteellä suurin yksittäinen syy PeKan nousuun. Hän heitti PeKan päätösminuutilla tasoihin, johtoon ja karkuun.

– Muutama pelaaja oli vähän yössä ekan 20 minuuttia, mutta tuli tosi sisuuntuneena tokalle jaksolle. Oli pieni riski laittaa Rice kolmella virheellä puoliajan jälkeen kentälle. Oltiin miinus viisi pistettä, niin tehtiin tämä päätös. Se oli tällä kertaa oikea. Jos hän olisi saanut neljännen virheen, niin se ei ehkä olisi ollut oikea päätös, Mäkelä kertasi uhkapeliään.

Tuukkanen urakoi täydet minuutit

Hongan paras oli 22 pistettä nostanut konkari Taru Tuukkanen. Hän operoi uupumatta 40 minuuttia käymättä vaihtopenkillä.

– Ei mua edes väsytä, jaksan kyllä pelata. Sitä varten tässä on kausi treenattu, 43-vuotias Tuukkanen sanoi.

Ensimmäisessä finaalissa nuori Honka opetteli finaalien tavoille, nyt se kisasi jo voitosta. Seuraava askel olisi PeKan kaataminen. Runkosarjassa se onnistui kerran.

– Meillä on kaikki aika motivoituneita ja jokaisella tulee varmaan ylpeyskin siinä, ettei voida pelata noin kuin ekassa finaalissa. Nyt nähtiin, että pärjätään, kun pelataan omalla tasolla. Ei taidettu olla häviöllä kuin alussa ja ihan lopussa. Olen ennenkin ollut 2–0 finaalisarjassa häviöllä ja voittanut siitä mestaruuden, ei tässä ole hätää, Tuukkanen suuntasi katseen torstain kolmanteen finaaliin.