"Tulin kisaan sillä mielellä, että saan ainakin hyvän treenin" – Lahden Ahkeran Ilona Mononen karkasi muilta SM-maantiellä

Ilona Mononen jatkoi viime kesänä alkanutta menestysputkeaan myös maantiejuoksun SM-kisoissa lauantaina. Sami Saarenpää

ESS

Lahden Ahkeran Ilona Mononen jatkoi Pyhtäällä maantiejuoksun SM-kilpailuissa viime kesän menestyssarjaansa. Mononen voitti 19-vuotiaiden 10 kilometriä ajalla 37.11.

– En tiennyt mitä odottaa. Harjoittelussa on nostettu vauhtikestävyystreenien määrää ja ne ovat menneet hyvään suuntaan. Tulin kisaan sillä mielellä, että saan ainakin hyvän treenin, Mononen sanoi.

– Ensimmäinen kierros oli aika rento, kun neljän ryhmässä juostiin. Toiselle kierrokselle kiristettiin vauhtia ja tuossa lopun ylämäessä vähän kiristin. Silloin Venla Saari, jonka kanssa siinä vaiheessa juostiin, jäi, kertasi mestari.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Saari oli toinen 13 sekuntia voittajasta ja Monosen seurakaveri Pinja Kotinurmi kolmas ajalla 37,52.

– SM-kulta ei koskaan ole mikään itsestäänselvyys, mutta päivän kunto tänään oli hyvä, ensi kesäksi 19-vuotiaiden MM- ja EM-kilpailuihin kuntoaan tähtäävä Mononen sanoi.

19-vuotiaiden poikien 10 kilometrillä Ahkeran Matias Mononen oli neljäs ja Justus Luonela seitsemäs. Mestariksi juoksi Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen.

17-vuotiaiden tyttöjen kympillä Ahkeran Ea Vuori oli kuudes.

Miesten ja naisten puolimataronilla oli valttia kokemus. Mestareiksi juoksivat Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ja Vantaan Kenttäurheilijat 58:n Laura Manninen.

Järvenpää, 34, voitti miesten sarjan hyvällä ajalla 1.05.23. Manninen, 47, viipyi naisten kilpailussa 1.16.33.

Järvenpäälle mestaruus oli jo uran neljäs. Hän kilpailee toukokuussa SM-maastoissa. Manniselle mestaruus oli SM-maantiejuoksussa uran toinen.

Naisten puolimaratonille ennakkosuosikkina lähtenyt Pudasjärven Urheilijoiden 44-vuotias Annemari Kiekara keskeytti yhdeksän kilometrin jälkeen.

Ahkeran Natalia Nylund oli kahdeksas.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut