Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Peli-Karhut murskaava finaaliavauksessa

Kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta jahtaava Peli-Karhut oli murskaava naisten SM-koripalloilun loppuotteluavauksessa. Kotkalaiset kyykyttivät Tapiolan Honkaa pistein 101–68 (51–29).

– Älkää nyt hajottako itteänne enää!

PeKan Roope Mäkelän viisi minuuttia ennen päätössummeria huutama ohje kertoi valmentajan suurimman huolen perjantain ottelussa.

Pitkään tiukin taistelu olisi ollut, jos kotijoukkueen 185-senttisen amerikkalaissentteri Zykera Ricen pisteitä olisi verrattu espoolaisjoukkueen saaliiseen. Rice pussitti 35 pistettä alle 27 minuutin peliajalla. Hän upotti kaikki viisi kolmen pisteen heittoyritystään.

– Honka pakotti minut heittämään kaukaa. Näytin, että osaan heittää kolmosiakin, vaikkei yleensä ole tarvinnut, Rice hymähti.

Honka ei ole SM-kultaa huuhtonut, ja pronssimitaleistakin on jo kahdeksan vuotta. PeKa koki toistaiseksi kauden ainoan tappionsa maaliskuussa Tapiolassa Hongan vieraana.

Hongan taktiikkana oli antaa Ricelle tilaa kaukoheitoissa. Sentterin vastaus oli tyly, neljä upotettua kolmosta jo taukoon mennessä. Hongan kolmoset (1/8) menivät avausjaksolla pelin jo ratketessa aivan muualle kuin koriin.

Ricen teho ei jäänyt pisteisiin. Hän oli joukkueensa ahkerin levypallojen (6) kerääjä. Bonuksena nähtiin kolme upeaa syöttöä vapaaseen heittopaikkaan.

– Voisi sanoa pelimme olleen kauden parasta juuri oikeaan aikaan, Mäkelä hehkutti.

Viime kaudeksi Suomeen saapuneen Ricen hulppea tukkapehko säihkyy samaa kirkasta sinistä kuin PeKan pelipaita, mutta hänellä on Instagramin kuvakoosteensa mukaan ollut sama tukan väritys jo vuosia ennen Kotkaan saapumista.

Honka kaipaa aggressiivisempaa otetta

Hongan kokeneimmat Taru Tuukkanen (18) ja amerikkalainen pelintekijä Gabriela Bronson (19) saivat kaksinumeroisiin pisteisiin seurakseen huiman debyyttikauden pelanneen 15-vuotiaan Elina Aarnisalon (12).

– On vain pelattava aggressiivisemmin molemmissa päissä kenttää, Aarnisalo korosti.

Loppuottelut jatkuvat ainakin maanantaina Espoossa ja torstaina Kotkassa. Koronarajoitusten takia Kotkassa oli katsojia kahden kymmenhenkisen vierasryhmän verran.